PACKA PREDSJEDNICE /

Predsjednica nakon RTL-ove inicijative: 'Porezna uprava ne smije gušiti poduzetnike drakonskim kaznama'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

'Porezna uprava ne smije gušiti poduzetnike drakonskim kaznama, jer se time ljude obeshrabruje i stvara antipoduzetnička klima', kazala je predsjednica

11.12.2017.
10:25
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je u Bjelovaru Privremeni ured u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije. Predsjednica se u svom govoru na otvaranju ureda osvrnula na nepotrebnu represiju poreznika zbog beznačajnih grešaka povodom nedavnog slučaja u kojem je porezna uprava kaznila poduzetnika zbog krivo napisanog slova. 

Porezna represija na male poduzetnike izazvala je revoluciju, a redakciji RTL-a javlili su se ljudi iz cijele Hrvatske koji su kažnjeni zbog pogrešnog slova ili primjerice promjene adrese s nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od grešaka se ogradio se ministar financija Zdravko Marić te je za RTL kazao kako ne može podržati takav pristup porezne, a predsjednica je poručila kako je potrebno mijenjati zakonske okvire ako je u njima problem.

"Državne mjere ne smiju i nadam se neće izostati, jer krajnji je čas da se odmaknemo od deklarativnoga stava o zapošljavanju, nego se okrenemo i provođenju toga i učinimo nešto po tom pitanju. Porezna uprava ne smije gušiti poduzetnike drakonskim kaznama, jer se time ljude obeshrabruje i stvara antipoduzetnička klima. Ako je problem u zakonskim okvirima - mijenjajmo ih. Pravila treba mijenjati ako nisu dobra, a ne gušiti i obeshrabrivati poduzetnike", kazala je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo