'Usredotočimo se na radna mjesta' / Predsjednica izrazila stav o Istanbulskoj konvenciji: 'Interpretativna izjava Vlade će ukloniti dvojbe'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

'Ratificiranje Konvencije, samo po sebi, neće pridonijeti neophodnim promjenama', izrazila je predsjednica Grabar-Kitarović u priopćenju

22.3.2018.
18:28
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović putem priopćenja osvrnula se na pitanje ratificiranja Istanbulske konvencije.

"Predsjednica Republike Hrvatske snažno i kontinuirano zagovara zakonsku zaštitu žena od nasilja kao i provedbu mjera za suzbijanje nasilja u obitelji. Iako je u hrvatsko zakonodavstvo već ugrađeno niz mjera koje pridonose ostvarivanju tih ciljeva, nadogradnju hrvatskog zakonodavstva potrebno je nadalje osnaživati te provoditi mjere za sprječavanje nasilja nad ženama i borbu protiv nasilja u obitelji", stoji u priopćenju koje je medijima uputila njezina glasnogovornica Ivana Crnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prioćenja navodi se da Predsjednica Republike Hrvatske vjeruje kako će interpretativna izjava Vlade Republike Hrvatske ukloniti dvojbe o određenim dijelovima Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) te da će u procesu pripreme ratifikacije biti spremna pružiti sva dodatna objašnjenja, ukoliko ona budu potrebna. 

"Ratificiranje Konvencije, samo po sebi, neće pridonijeti neophodnim promjenama, ukoliko ne odlučimo snažno provoditi mjere za sprječavanje i borbu protiv nasilja, a koje su već dijelom hrvatskoga zakonodavstva", izjavila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Predsjednica RH pozdravlja dijalog te apelira na zaustavljanje daljnjih ideoloških podjela u našem društvu, pozivajući da se svi zajedno usredotoče na pitanja bržeg gospodarskog i demografskog oporavka, otvaranja novih radnih mjesta, poticanja investicija i pozitivne poduzetničke klime, kao i sprečavanja iseljavanja mladih, zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo