nema ništa s time / Predsjednica bez komentara o nabavki preko 10.000 novih mobitela za državni vrh: 'Obratite se Vladi'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon konferencije, predsjednica je odgovarala na novinarska pitanja

19.12.2017.
12:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je danas na konferenciji 'Hrvatska kakvu trebamo - energetska budućnost Hrvatske'.

Nakon konferencije, predsjednica je odgovarala na novinarska pitanja, prokomentiravši svoj govor na konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naglasila sam da pozdravljam činjenicu da se radi o strategiji za energiju, energetiku u Hrvatskoj i da je tu potrebna ažurnost, jer je to jedan od elemenata nacionalne sigurnosti, koji je izrazito bitan za sigurnost države", rekla je predsjednica, dodavši da poziva da se vodi računa i o trendovima u sektoru. 

"Ono što sam možda prozvala jest projekt LNG terminala na Krku, koji se vuče godinama i godinama, dakle, nije to stvar ove Vlade. Držim da to treba požuriti, jer je to projekt koji će pridonijeti energetskoj učinkovitosti i neovisnosti", rekla je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar - Kitarović je komentirala i sastanak hrvatskog i slovenskog premijera - Andreja Plenkovića i Mire Cerara u vezi arbitražnog sporazuma. Treba se pronaći bilateralno rješenje, ali i voditi računa o nacionalnim interesima. Tvrdi kako se s kolegom Borutom Pahorom nije sastala po tom pitanju.  

"Trebali smo imati radni ručak, ali smo sastanak prebacili za siječanj iduće godine", rekla je predsjednica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije imala komentar na pitanje o javnoj nabavi mobitela za članove Vlade i državne dužnosnike, čija vrijednost iznosi oko 65 milijuna kuna. "Ja vas molim da pitate Vladu za komentar, nisam upoznata s detaljima te nabave", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo