zahtjevi prihvaćeni /

Pravosudni policajci ne idu u štrajk! Glasali na predsjedništvu, čak i proveli anketu

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

'SPPH će i dalje pratiti što se događa na sindikalnoj sceni. Spremni uvijek reagirati kad osjeti da se prema članovima sindikata odnosi diskriminirajuće, ne poštivajući SPPH kao socijalnog partnera', kažu

12.6.2023.
13:08
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Pravosudni policajci ipak neće u štrajk, objavili su to na stranicama Sindikata pravosudne policije Hrvatske, a govore da je to odluka donesena na višesatnom sastanku predsjedništva sindikata.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavamo odluku Vlade o povećanju, kroz dodatak, plaće službenicima koji su imali najnižu plaću odnosno koeficijent. Dodatkom na plaću Vlada svojom odlukom podiže plaću i drugim službenicima i namještenicima. Upoznati smo, što također podržavamo, da će ovaj dodatak ulaziti u koeficijent, i koji će stupanjem na snagu Zakona o plaći i kroz podzakonske akte naknadno rasti 10 do 15%.

Provedena je anketa među članovima sindikata po podružnicama od strane povjerenika i zaključak je da štrajka ipak neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovima Predsjedništva predočen je pisani odgovor na zahtjeve sindikata upućene Ministarstvu pravosuđa i uprave. Zahtjevi su se odnosili, pored povećanja plaće od 15%, na prijem 200 vježbenika, povećana sredstva iz proračuna za nabavku opreme, materijalno tehničkih sredstava, obuće i službene odjeće za pravosudnu policiju, novih motornih vozila za prijevoz zatvorenika itd.

Isto tako zahtjevi su išli i u pravcu adekvatnog smještaja službenika prilikom privremenog premještaja u drugu ustanovu kao i plaćanje dana provedenih u privremenom premještaju regulirane K.U.

Vježbenicima na temeljnom tečaju za pravosudnog policajca zahtijevani su besplatni obroci za vrijeme pohađanja tečaja.

Ono što je za nas najvažnije, a izraženo kroz zahtjev je pisano jamstvo da će predstavnici SPPH sudjelovati kao članovi povjerenstva u izradi Zakona o pravosudnoj policiji i drugim zaposlenicima zatvorskog sustava. Sudjelovati u povjerenstvu kod izrade podzakonskih akata, odnosno Uredbe o zvanjima i Uredbe o koeficijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve zahtjeve Ministarstvo pravosuđa i uprave očitovalo se pozitivno i pisanim dopisom prihvatilo.

SPPH će i dalje pratiti što se događa na sindikalnoj sceni. Spremni uvijek reagirati kad osjeti da se prema članovima sindikata odnosi diskriminirajuće, ne poštivajući SPPH kao socijalnog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo, još jednom da je ova odluka Vlade potaknuta našim zahtjevima i našim sindikalnim akcijama. U početku ovaj prijedlog o načinu povećanja plaće kroz dodatak bio je namijenjen prvenstveno rješavanju naših zahtjeva. Kasnije taj prijedlog je Vlada prihvatila i prezentirala svim službenicima i namještenicima u državnim i javnim službama", naveli su.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo