NAPADAO SNIJEG / Pravo zimsko jutro! U Bednji najhladnije, na Palagruži najtoplije. Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/DHMZ

Prema podacima DHMZ-a, najviše snijega nakon jučerašnjih oborina, jutros ima u Crnom Lugu, čak 27 centimetara te u Bosiljevu 24. Čabar i Ogulin su na 19, a Samoborci imaju 16 cm snijega. U Zagrebu je palo 10 centimetara snijega, a po 7 ga je u Sisku, Daruvaru i u Krapini

20.1.2024.
7:53
Davor Puklavec/PIXSELL/DHMZ
VOYO logo

Stigao je vikend i to baš pravi zimski, hladan i suh. Idealan, gdje ima snijega za uživanje u snježnim radostima, ali na moru će probleme u prometu još stvarati olujna bura s orkanskim udarima.

Prema prognozi DHMZ-a, pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. U Dalmaciji postupno razvedravanje, a na jugu u prvom dijelu dana još mjestimice malo kiše, lokalno i susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima, osobito podno Velebita, krajem dana će početi slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 4 i 9 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutro je počelo i s debelim minusima pa ne najhladnije bilo u Bednju gdje je u 7 sati izmjereno -12,6 Celzijusa, a u Zavižanu -11,6. U Samoboru slično, -11,5 Celzijusa. Najtoplije je na Palagruži 7,4 °C te Komiži 6,9 °C.

Prema podacima DHMZ-a, najviše snijega nakon jučerašnjih oborina, jutros ima u Crnom Lugu, čak 27 centimetara te u Bosiljevu 24. Čabar i Ogulin su na 19, a Samoborci imaju 16 cm snijega. U Zagrebu je palo 10 centimetara snijega, a po 7 ga je u Sisku, Daruvaru i u Krapini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče crvenih alarma, danas su oni upaljeni za tri regije, Riječku, Kvarne i Kvarnerić te Velebitski kanal. Već sutra, većina Lijepe naše bit će u žutom.

POGLEDAJTE VIDEO: Čeka nas pravi zimski vikend. Hladan i suh. Na moru pak olujna bura s orkanskim udarima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo