'ZANIMLJIV POLITIČKI TJEDAN' / Plenković: 'Hrvatska je prešla značajan put u 30 godina od mirne reintegracije Podunavlja'

Image
Foto: Davorin Visnjic/ PIXSELL

Uvodno obraćanje premijera Andreja Plenkovića mogli ste pratiti na portalu Net.hr

20.1.2023.
11:49
Davorin Visnjic/ PIXSELL
VOYO logo

Danas se od 12 sati održava sjednica Vlade. Na dnevnom redu je uredba o načinu financiranja decentraliziranih funkcija te izračuna iznosa pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za ovu godinu.

Vlada će donijeti i odluke o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba u ovoj godini u području osnovnog i srednjeg školstva, odluke o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove, za decentralizirano financiranje domova za starije osobe te za financiranje rashoda javnih vatrogasnih postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv politički tjedan

Uvodno obraćanje premijera Andreja Plenkovića pratite na portalu Net.hr.

Prvo se osvrnuo na obljetnicu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je vidjeti koliki je put prešla Hrvatska u samo 30 godina, i to u godini eurozone i Schengena", istaknuo je Plenković pa dodao: "Imali smo i politički zanimljiv tjedan, imamo dva nova ministra - Branka Bačića i Šimu Erlića", rekao je Plenković.

"Imamo 25-30 centi po litri goriva jeftinije gorivo, i kada je riječ o superu i kada je riječ o dizelu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državni inspektorat danas je objavio detaljno izvješće o naplati kazni onima kojima su neopravdano dizali cijene i pozivam one koji neopravdano dižu cijene da ih vrate na staro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo