ZLONAMJERNE TEZE / PPD se oglasio o kazni: 'Danas objavljeni mail postat će dijelom pravnog spisa u žalbi, pogotovo jer...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'PPD gotovo 80 posto prihoda ostvaruje u inozemstvu, među ostalim i u Mađarskoj koja nam ostaje važno tržište u kojem imamo vjerne kupce te želju za daljnjiim rastom poslovanja'

14.12.2023.
16:49
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Od objave kazne mađarskog regulatora u lipnju ove godine i prvog očitovanja o kazni, PPD tvrdi da nema govora o manipuliranju tržištem već o odabiru najjeftinijeg transportnog pravca između dviju zemalja Europske unije, stoji u njihovom priopćenju.

Nakon što je u medije izašla informacija o kazni koju je u lipnju PPD dobio od mađarskog regulatora, oglasili su se i iz te kompanije. U četvrtak poslijepodne objavili su priopćenje za medije u kojem navode sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom medijskih napisa koji se bave kaznom koju je mađarski regulator MEKH izrekao PPD-u u lipnju 2023., a radi istinitog izvještavanja javnosti, očitujemo se kako slijedi: 7.6.2023. mađarski regulator MEKH na svojim stranicama objavljuje odluku o kazni koju izriče PPD-u;

O toj odluci 9.6.2023. izvještavaju hrvatski i mađarski mediji;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima smo vidjeli da je danas objavljeni mail koji je upućen g. Lovrinčeviću i g. Šternu od strane g. Jozsefa Balogha poslan 5.6.2023. Dakle, dva dana prije objave odluke mađarskoga regulatora.

Od objave kazne mađarskog regulatora u lipnju ove godine i prvog očitovanja o kazni, PPD tvrdi da nema govora o manipuliranju tržištem već o odabiru najjeftinijeg transportnog pravca između dviju zemalja Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističemo kako se PPD žalio na odluku regulatora, ali i dosad nezabilježenu visinu kazne.

Image
Montcogim /

Plinara uspješno privela kraju strateški projekt za revitalizaciju industrijske zone Sisak

Image
Montcogim /

Plinara uspješno privela kraju strateški projekt za revitalizaciju industrijske zone Sisak

Danas objavljeni mail postat će dijelom pravnog spisa u žalbi PPD-a, pogotovo jer se čini kako su naši konkurenti u Mađarskoj s kaznom koja nam se izriče bili upoznati prije njezine objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano na odluku MEKH-a u javni su se prostor plasirale zlonamjerne teze koje su povezivale PPD s ruskim interesima u Mađarskoj, što je apsurdno budući da PPD ne preuzima Gazpromov plin od 11. mjeseca 2022. godine dok je ruski plin i dalje prisutan na mađarskom tržištu.

PPD gotovo 80 posto prihoda ostvaruje u inozemstvu, među ostalim i u Mađarskoj koja nam ostaje važno tržište u kojem imamo vjerne kupce te želju za daljnjiim rastom poslovanja", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević o plinari

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo