'Pozvat ću Sanadera za svjedoka, ali neću ga gaziti'

'Žele slomiti Polančeca kako bi on postao krunski svjedok protiv Sanadera', kaže Nobilo, koji sad pretresa aferu TLM-HEP, te poručuje: 'Mi ćemo odgovornost adresirati na cijelu Vladu!'

12.5.2010.
12:26
VOYO logo

Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca, za Globus je otkrio glavne smjernice obrambene strategije svoga klijenta, koji, sve ogorčeniji, iza rešetaka sluša kako ga se njegove dojučerašnje kolege iz Vlade odriču.

arti-201005110364006Kaže, Polančec je "baš ljut i ogorčen", jer smatra da mu njegovi bivši kolege iz Vlade smještaju, te da je izložen pretjeranom granatiranju, pogotovo u slučaju HEP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo ogorčenje je najviše usmjereno na Jadranku Kosor, smatra da je ona glavni krivac za to što mu se događa", prenosi Nobilo. Protiv njegovog klijenta vodi se ukupno pet uskočkih istraga, četiri se još vode, a za petu je upravo podignuta optužnica, i to za slučaj protupravne nabave rasvjete za nogometno igralište u rodnim mu Đeletovcima.

Progonom se nastoji ostvariti politički cilj

S obzirom na brojnost istraga, Nobilo je uvjeren da se kroz ovaj "politički progon" nastoji ostvariti "politički cilj" kojim bi se Hrvatska "dokazala Europi". Primjerice, kaže da DORH u aferi TLM-HEP svjesno zaobilazi neugodnu istinu da je odluku donijela Vlada, pa istragu vodi od Polančeca prema niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemu žele natovariti veću količinu kaznenih postupaka, što više ugroziti njegovu slobodu jer smatraju da će ga na taj način slomiti i da će on postati krunski svjedok protiv Sanadera. Sanader je krajnji cilj, a najlakše ga mogu umočiti preko Polančeca", bez dileme kaže Nobilo.

arti-201005120067006Najavio je da tek treba utvrditi koji su dužnosnici Vlade bili na sastancima užeg kabineta i Vladine koordinacije, prije nego ih pozove za svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvat ću ih sve. Pozvat ću i Sanadera koji je bio na sastancima, ali ne želim isticati samo njega jer su i drugi sudjelovali u donošenju odluke", objasnio je Nobilo. Kaže, Sanader je politički mrtav, i ne želimo ga cipelariti dok istovremeno drugi ministri koji su donosili odluku i dalje sjede u Vladi.

Ovo je pravni presedan

U svakom slučaju, Nobilo će se, sudeći po izgovorenom, itekako spremiti za ovaj slučaj, budući da bi to mogao postati pravni presedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj slučaj otvorit će pitanje mogu li represivni organi države preispitivati političke odluke Vlade. Ako Vlada u okviru svojih ovlasti, u zkonom predviđenoj proceduri, donese političku ili poslovnu odluku koja se kasnije pokaže kao moguće štetna, može li se to pretvoriti u kazneno djelo? Ja smatram da ne može, i zato je ovo važan slučaj koji me privlači i uzbuđuje kao odvjetnika", kaže Nobilo.

Prethodni članci:

arti-201005100828006 arti-201005120124006 arti-201005110464006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo