POZVALI NA NOVI PROSVJED PROTIV BANDIĆA: / 'Iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Udruge su pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo

14.4.2020.
13:17
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozvali su u ponedjeljak sve građane na još jedan prosvjed 17. travnja na svojim prozorima i balkonima protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za kojeg kažu da nije dorastao nositi se s kriznom situacijom.

BANDIĆ NAJAVIO SMANJENJE PLAĆA ZA ZAPOSLENE U GRADU: ‘Ja sam svoju već smanjio za 20 posto. Tako ćemo vjerojatno i drugima’ "Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", stoji u priopćenju udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BANDIĆ NAJAVIO SMANJENJE PLAĆA ZA ZAPOSLENE U GRADU: /

'Ja sam svoju već smanjio za 20 posto. Tako ćemo vjerojatno i drugima'

Image
BANDIĆ NAJAVIO SMANJENJE PLAĆA ZA ZAPOSLENE U GRADU: /

'Ja sam svoju već smanjio za 20 posto. Tako ćemo vjerojatno i drugima'

Ističu kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

'Tražimo konkretne mjere, a ne demagogiju'

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo i podrže sljedeće zahtjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja te da obnova mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnogpravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve.

"U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika", ističu iz udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Ne želimo pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istovremeno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote", poručuju iz udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo