POZNATI PODUZETNIK POPLJUVAO PLENKOVIĆEVE POVIŠICE: /

'Našim novcem spašavat će propala i neodrživa javna poduzeća...'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Boris Šuljić, ogorčen stanjem u zemlji i najnovijim premijerovim prijedlogom, na Facebooku je komentirao povišice za državne i javne službenike

17.10.2019.
13:23
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Poduzetnik i vlasnik obiteljskog hotela, restorana i vinarije Boškinac, Boris Šuljić putem Facebooka je komentirao jučerašnju objavu premijera Andreja Plenkovića da će svim državnim i javnim službenicima povećati plaće za 6,12 posto.

"Plenković će u predizbornoj godini našim novcem povećati plaće svim državnim službenicima za 6,12 posto, PDV neće smanjiti, upravnu reformu i racionalizaciju državnog, regionalnog i lokalnog aparata neće provesti, poreznu reformu i bitna rasterećenja za gospodarstvo neće provesti, pravosudnu reformu neće provesti, neće vratiti povjerenje i pravnu sigurnost među gospodarstvenike i među građane. Mirovinski i zdravstveni sustav neće reformirati", rekao je Šuljić i naglasio kako 72 posto njegove plaće ide državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako se liječi privatno, na mirovinu ne računa, a javni servis mu nije bio saveznik u 35 godina poduzetničkog rada. Dodao je kako je premijer logičan, pa je izračunao da ih u sustavu ima više.

Image
PREMIJEROVA ODLUKA DOVEST ĆE DO JOŠ VEĆIH NEJEDNAKOSTI: /

Evo za koliko će plaće rasti u javnom sektoru, a koliko u privatnom. Žalosno...

Image
PREMIJEROVA ODLUKA DOVEST ĆE DO JOŠ VEĆIH NEJEDNAKOSTI: /

Evo za koliko će plaće rasti u javnom sektoru, a koliko u privatnom. Žalosno...

Ne vjeruje nijednoj vladi

"Našim novcem spašavat će propala i neodrživa javna poduzeća, kupovat će glasove po BiH, hranit će partijski klijentelizam i ovaj tumor koji će nas sve jednom progutati. Isto bi to napravio i Bernardić. Nama nijedni izbori neće pomoći. Nas ni jedna vlada neće izvući iz ove sveopće ekonomske i društvene rupe. Nama treba obvezujući građanski referendum o novom društvenom Sporazumu, koji će potpisati milijun građana i koji će na kraju morati potpisati sve partije. Referendum na kojem građani traže preciznu i neodgodivu provedbu svih važnih društvenih i ekonomskih reformi", predložio je Šuljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnik je pobrojio poteze koji su, po njegovom mišljenju, nužni, a u njih spadaju dokidanje partijskog pseudokapitalizma i partijskih poduzetnika, uhljeba i svakog klijentelizma i osuda korupcije na svim razinama. Ogorčen je time što živi i radi u zemlji "u kojoj ništarije preko noći postaju uglednici i moćnici, u kojoj nema zaštite za žrtve najgnusnijih zločina i u kojoj pravda ne sustiže prijestupnike, u kojoj se u javnim ustanovama ni spremačice ili hausmajstori ne mogu zaposliti bez partijske privole, u kojoj poduzetnici trpe nesrazmjeran pritisak u odnosu na globalnu konkurenciju i moraju to trpjeti jer samo radom hrane svoje zaposlene i svoje obitelji."

Iscrpljivanje jalovim temama

"Takva zanemarena, zapuštena, neambiciozna i nepravedna zemlja, zapuštenih građana nastavlja se i dalje iscrpljivati jalovim temama, histerizirati na '41. i '91., emotivno uzdizati svoje partijske idole, padati u ekstaze nakon Modrićevog gola i čekati iduću turističku sezonu. Nama nikakvi izbori ne mogu pomoći", zaključio je Šuljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo