sporni facebook post /

Poznati konzultant na sudu zbog prijetnji zastupnicima: 'Ako žele ponoviti 1941., dobit će i 1945., bit će krvi!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Policija je Bičakov status protumačila kao prijetnju Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Stieru zbog čega je zaradio kaznenu prijavu, a tužiteljstvo je protiv njega pokrenulo sudski proces

19.12.2017.
10:03
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Gordan Bičak, povratnik u SDP stranku koji sada ondje obnaša dužnost konzultanta, optužen je da je prijetio troje saborskih zastupnika - Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Stieru, piše Net.hr. 

Bičak se na sudu našao jer je u lipnju ove godine napisao na Facebooku sporni post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“… Hasanbegović, Stier i Esih, te njihova društva, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni poslije u ratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka…

No, ako već gospođe i gospoda nasljednici i sljedbenici ustaša žele ponoviti 1941. doživjet će ponovno i 1945., a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni. Garantiram vam od fašističkog sjemena neće ostati ni zrno, a kamoli plod… Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita u Zagrebu neće dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave. A sada neka ovaj post shvati kako tko želi…”, napisao je tada Bičak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je njegov status protumačila kao prijetnju Bruni Esih, Zlatku Hasanbegoviću i Davoru Stieru zbog čega je zaradio kaznenu prijavu, a tužiteljstvo je protiv njega pokrenulo sudski proces. Ako bude proglašen krivim, mogo bi dobiti do tri godine zatvora, koliko predviđa Kazneni zakon, a treba spomenuti kako je Bičan zbog svoje objave neko vrijeme već proveo u istražnom zatvoru, piše Net.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo