KIRURG ČIJU SU SNIMKU SVI U HRVATSKOJ POGLEDALI: / 'Nikada u životu nisam doživio izdaju kao u KB Dubrava'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Poznati kirurg Leonardo Patrlj tvrdi da je razlog odlaska iz KB Dubrava to što ga je uprava bolnice šikanirala i ponižavala

1.2.2019.
21:53
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je otišao je iz Kliničke bolnice Dubrava te je od 1. veljače postao zaposlenik Klinike za tumore, poznati kirurg prof. dr. Leonardo Patrlj tvrdi da je razlog odlaska to što ga je uprava bolnice u Dubravi šikanirala i ponižavala.

Patrlj, koji je proveo 13 godina u KB Dubrava te je poznat, između ostalog, i po tome što je bio dio tima u KB-u Merkur koji je prvi puta u Hrvatskoj presadio jetru, ispričao je kako je sve krenulo kada je podržao bivšeg ravnatelja Tonija Kolaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI ŠEF KIRURGIJE KB DUBRAVA IZNENADIO KOLEGE OPROŠTAJNIM GOVOROM NA SASTANKU: /

'Takvu izdaju ja nikad nisam doživio'

Image
BIVŠI ŠEF KIRURGIJE KB DUBRAVA IZNENADIO KOLEGE OPROŠTAJNIM GOVOROM NA SASTANKU: /

'Takvu izdaju ja nikad nisam doživio'

Stavili ga na mjesto kao da se tek specijalizirao

"U jednom trenutku sam podržao bivšeg ravnatelja Tonija Kolaka i tu je sve krenulo. Počelo je šikaniranje, a izgubio sam poziciju predstojnika klinike i šefa odjela, iako sam bio na klinici jedini redovni profesor i mentor svim specijalizantima. Stavili su me za odjelnog liječnika kao da sam tek završio specijalizaciju", tvrdi prof. dr. Patrlj.

Njegov se oproštajni govor u bolnici pojavio i na Facebooku. Požalio se da nikada u životu nije doživio takvu izdaju kao u KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić znao što se događa

Kako piše 24sata, Patrlj spominje i ministra Milana Kujundžića za kojeg kaže da je najnesposobniji ministar do sada te tvrdi da je uprava KB Dubrava lošija od svih prethodnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patrlj je rekao da ministar, s obzirom da dolazi iz KB Dubrava, sigurno zna sve što se događa. Koliko je imao utjecaja na šikaniranje, Patrlj kaže da bi njega osobno trebalo pitati.

Sukobio se i s bivšom upravom bolnice

Kada je odlazio iz Kliničke bolnice Dubrava, iz uprave nitko nije razgovarao s njim, samo su mu uručili papirologiju vezano za otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prije šest godina Patrlj je bio u lošim odnosima i s bivšom upravom KB Dubrava. Tada je na čelo bolnice došao dr. Dragan Korolija Marinić, SDP-ov kadar.

Kada je tada smijenjen s mjesta pročelnika Klinike za kirurgiju, Patrlj je javno govorio da se Korolija nije pokazao kao ravnatelj, čovjek i radnik, da je dosta SDP-ova uništavanja bolnice te da politiku treba izbaciti iz zdravstvenih ustanova, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo