koji su vaši favoriti? / Poznate su nominacije za 71. dodjelu Zlatnog globusa

Image
Foto: filmofilia.com

Film snimljen po istinitoj priči, 'Dvanaest godina ropstva' uz film Davida O. Russela 'Američke varalice' ima najviše nominacija, a glavnim i sporednim glumcima iz ovih hitova se također smiješi Zlatni globus.

12.12.2013.
17:38
filmofilia.com
VOYO logo

Filmovi "Dvanaest godina ropstva" u režiji Stevea McQueena i "Američki varalice" u režiji Davida O. Russella osvojili su najviše, svaki po sedam, nominacija za 71. dodjelu Zlatnog globusa.

"Dvanaest godina ropstva", film snimljen po istinitoj priči slobodnoga crnca prodanog u ropstvo, nominiran je u kategorijama za najbolju dramu, režiju, scenarij i glazbu, a Chiwetelu Ejioforu donio je nominaciju za najboljega glavnog dramskog glumca, dok su Michael Fassbender i Lupita Nyong'o nominirani u kategorijama najboljih sporednih glumaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komedija Davida O. Russela "Američki varalice" natjecat će se za naslov najbolje komedije/mjuzikla, režije, scenarija te u sve četiri glumačke kategorije. Christian Bale i Amy Adams nominirani su u kategorijama najboljih glavnih glumaca u komediji, a Bradley Cooper i Jennifer Lawrence u kategorijama najboljih sporednih glumaca.

Uz "Dvanaest godina ropstva" u kategoriji najbolje drame nominirani su i filmovi "Kapetan Philips", "Gravitacija", "Philomena" i "Utrka života", dok za najbolju komediju, uz "Američke varalice" konkuriraju filmovi "Ona", "U glavi Llewyna Davisa", "Nebraska" i "Vuk s Wall Streeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji najboljih dramskih glumaca, osim Ejiofora, nominirani su Idris Elba ("Mandela: Long Walk to Freedom"), Tom Hanks ("Kapetan Philips"), Mathew McConaughey ("Dobri dileri iz Dallasa") i Robert Redford ("Sve je izgubljeno"), dok su u kategoriji najbolje glumice nominirane Cate Blanchett ("Jasmine French"), Sandra Bullock ("Gravitacija"), Judi Dench ("Philomena"), Emma Thompson ("Kako je spašen gospodin Banks") i Kate Winslet ("Vikend života").

Globusu za najbolje glumce u komediji ili mjuziklu, uz Balea i Adams, mogu se nadati Bruce Dern ("Nebraska"), Leonardo DiCaprio ("Vuk s Wall Streeta"), Oscar Isaac ("U glavi Llewyna Davisa") i Joaquin Phoenix ("Ona") u muškoj konkurenciji te Julie Delpy ("Prije ponoći"), Greta Gerwig ("Frances Ha"), Julia Louis-Dreyfus ("Enough Said" i Meryl Streep ("Kolovoz u okrugu Osage") u ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg redatelja nominirani su Alfonso Cuaron za "Gravitaciju", Paul Greengrass za "Kapetana Philipsa", Alexander Payne za "Nebrasku" te Steve McQueen i David O. Russell.

U konkurenciji najboljeg animiranog filma našli su se "Croods", "Gru na supertajnom zadatku" i "Snježno kraljevstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Zlatni globus u kategoriji filma na stranom jeziku natjecat će se francuski film "Adelin život", talijanski "Velika ljepota" (La Grande Bellezza), danski "Lov", iranski "Prošlost" i japanski "Vjetar se podignuo" (Kaze tachinu).

Za titulu najbolje dramske televizijske serije konkuriraju "Na putu prema dolje" (Breaking Bad), "Downton Abbey", "Dobra žena" (The Good Wife), "Kuća od karata" (House of Cards) i "Masters of Sex", a za najbolju komediju "Teorija velikog praska", "Brooklyn Nine-Nine", "Djevojke", "Moderna obitelj", "Parks and Recreation".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici Zlatnih globusa bit će poznati na dodjeli 12. siječnja.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo