KLIJENTI U NEVJERICI /

Poznata putnička agencija u problemima: Otkazali putovanja, zaključali poslovnice...

Šturo su nam objasnili da oštećeni građani imaju pravne mogućnosti nadoknade štete.

4.10.2018.
20:30
VOYO logo

Nikica bi za 15 dana trebao u Kinu, no nije siguran nakon vijesti da Kompas Zagreb otkazuje putovanja. 

''Prva rata je plaćena i sad ostale su, naravno, kako čovjek ide na rate, pitanje je što će biti s drugim ratam,  tako da moram vidjeti postoji li uopće mogućnost vraćanja novca, neko zamjensko putovanje, kažem sve je to pod znakom upitnika'', kaže Nikica Ferić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred zid su dovedene i agencije koje surađuju s Kompas Zagrebom i koje su im uplatile putovanja. Jedna od njih tek je jučer popodne dobila obavijest o otkazivanju današnjih putovanja za Rim i Pariz. Aviokarte su izdane, ali su putnici ostali bez vodiča i hotela.

''Imali smo 6 putnika za Rim, obavijestili smo ih čim smo dobili mail od dotične agencije i pokušali smo s njima riješiti na način da im osiguramo smještaj o svom trošku. Oni su se odlučili za potpuni povrat novca, što smo mi danas i napravili'', kaže Gabrijela Koščica, direktorica turističke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li putnicima vratiti novac te koliko je putovanja otkazano, u Kompas Zagrebu ne odgovaraju konkretno, već poručuju da je riječ o tehničko-procesnim razlozima, što god to značilo.

''... uputili smo ih da razliku neispunjenih ugovornih obveza namire iz ugovorene usluge o osiguranju turističkih putovanja s odgovarajućim osiguravajućim kućama.''

Da je jedna od najpoznatijih turističkih agencija u problemima, potvrđuju i Hrvatskoj gospodarskoj komori.

''Mi želimo vjerovati da će firma naći snage i financijskih sredstava i organizacijskih mogućnosti da prevlada te probleme i da će opstati na ovom tržištu'', kaže Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija HGK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada su vrata poslovnice u središtu Zagreba zatvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo