POŽEŠKI GRADONAČELNIK PODNIO OSTAVKU U SABORU: / Plenković: 'Ne možemo svaki put pogoditi. Možemo i greške priznati'

Image
Foto: Pixsell

Odgovarajući na pitanje zašto je uopće stavio Puljašića na listu, rekao je kako su htjeli imati nekoga iz Požege

14.1.2021.
14:35
Pixsell
VOYO logo

Nakon kolosalne afere u kojoj je snimljen kako nagovara direktora požeškog Komunalca da za posao energetske obnove odabere "podobne" tvrtke, požeški gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić odrekao se zastupničkog mandata. Kako doznaje 24sata, vrlo je vjerojatno da će biti raspušten i gradski odbor u Požegi.

Image
PROCURILA NOVA SKANDALOZNA SNIMKA IZ POŽEGE: /

'Ti si politički instaliran, nisi došao znanjem i zaslugama'; Evo što kaže Medved

Image
PROCURILA NOVA SKANDALOZNA SNIMKA IZ POŽEGE: /

'Ti si politički instaliran, nisi došao znanjem i zaslugama'; Evo što kaže Medved

Na listi za Sabor, a već imao optužnicu

Na pitanje zašto su Puljašića uopće stavili na liste kad je imao optužnice, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao da je ŽeljkoGlavić, čelnik Županijskog odbora HDZ-a, odustao od kandidature na dan kad su se sastavljale liste iz nekih svojih razloga. Plenković je dodao da su htjeli imati pokrivenu i Požegu. "Ne možemo svaki put pogoditi. Možemo i greške priznati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Požege podnio je ostavku na svoj mandat u Saboru, a mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucije da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara”, rekao je Plenković, a na pitanje hoće li biti izbačen iz HDZ-a, odgovorio je da je to u nadležnosti županijske organizacije.

'Nismo mogli znati, usprkos istančanim radarima'

Novinari su premijera pitali zašto je Puljašića stavio na listu za Sabor, iako je već tada imao optužnicu. "Na dan kada su se sastavljale liste predsjednik županijske organizacije, dr. Glavić, iz nekih je svojih razloga odustao od kandidature. U toj situaciji htjeli smo imati nekoga iz Požege, kao središta županije, a kandidat je bio gospodin Puljašić. Ne možemo uvijek pogoditi. Ali pogreške možemo priznati, a i to je već veliki korak, od sedam milja", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je o svemu, još prošle godine obaviješten i USKOK, ali i predsjednik županijske organizacije HDZ-a dr. Željko Glavić, stranka sve do jučer nije reagirala.

O razgovoru prošle godine svjedočio u USKOK-u, danas najavio sankcije

Šef županijskog HDZ-a Željko Glavić, koji je o razgovorima još u svibnju prošle godine dao iskaz u USKOK-u, jučer je najavio sankcije, a zamjenik predsjednika stranke Tomo Medved priznao je da ne stigne sve pratiti, ali da će stranka o svemu razgovarati. "Ne stignem doslovce sve pratiti odavde. Imam neke informacije, ali ne dovoljno da mogu komentirati, ali ako je u pitanju stranka, sva ta pitanja rješavat ćemo u okvirima statuta i na tijelima stranke", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zato se odmah reagiralo protiv direktora gradske požeške tvrtke Komunalac, Josipa Viteza. Puljašićev dogradonačelnik Mario Pilon otvoreno mu je prijetio jer se nije učlanio u HDZ "niti tri mjeseca nakon što je imenovan", a kada je Vitez snimke razgovor dostavio policiji, počeli su pritisci.

“Posredno sam od poduzetnika dobivao poruke da ću ostati bez posla i da neka razmislim jer je pitanje hoću li negdje naći posao kada me smijene. Te prijetnje su se intenzivirale nakon što je gradonačelnik Puljašić izabran u Sabor. Snimke razgovora pohranio sam na nekoliko adresa kod rodbine i prijatelja. Kad su one došle u posjed policije, dogradonačelnik Pilon mi je poručio da su iz policije dobili informaciju o tim snimkama", rekao je Vitez za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek se govorilo da se pomogne lokalnim tvrtkama

Usprkos kompromitirajućim snimkama koje je objavio Telegram, Puljašić je još u utorak tvrdio da nije učinio ništa loše. "Nisam nikome ništa namještao, nego se uvijek govorilo da se pomogne da rade lokalne tvrtke. Nikad nisam rekao da ne mogu dobiti posao oni koji ne daju sponzorstva i donacije", pravdao se za 24sata.

Još jučer, HDZ nije želio otkrivati što točno planira. Kako je objavio Telegram, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić jučer je došao u Požegu na sastanak s Glavićem. Iz Vlade nisu htjeli ništa konkretno odgovoriti i sve su prebacili na županijsku razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano uz vaš upit, očekujemo da nadležne institucije provedu sve potrebne radnje i utvrde relevantne činjenice. Nadležna županijska organizacija HDZ-a Požeško-slavonske županije obavijestit će vas i očitovati se o daljnjim potezima, nakon što se ispitaju sve okolnosti i činjenice ovog slučaj", rekli su sinoć iz Vlade za Telegram o cijelom slučaju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo