Kanaderi u zraku zbog požara na obali

31.7.2012.
11:52
VOYO logo

U minski sumnjivom području pokraj sela Pamučari-Velika Glava kod Skradina noćas oko 1 sat buknuo je požar, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Gori šuma, trava i nisko raslinje. Požar gase DVD Dubravica i Skradin s ukupno 12 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Na požar su upućena i tri kanadera.

Nešto kasnije, oko 3 sata ujutro, buknuo je požar otvorenog prostora na području Ervenika-Radučića. Zapalila se trava i nisko raslinje, a požar gase JVP Knin, DVD Ervenik, Kistanje i Knin s 12 vatrogasaca i četiri vozila. Požar je lokaliziran u 5,55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak oko 14 sati buknuo je požar na području Bilišana kod Obrovca. Gorjelo je 25 ha trave, niskog raslinja, smrike i graba. Požar je lokaliziran oko 19 sati, a ugašen je u 21,30 sati. S vatrom su se borila dva kanadera, vatrogasci JVP Zadar te DVD Obrovac i DVD Pridraga s 14 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji buknuo je požar u ponedjeljak oko 13,30 sati na području između Prapatnice i Seget Vranjice. Gorila je borova šuma. Požar je ugašen oko 17,30 sati, a u njegovu gašenju sudjelovalo je šest vatrogasaca i dva vozila DVD-a Trogir i Seget-Vranjica te jedan helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Jak vjetar stvara probleme u prometu i na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica te na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo