'POŽARE SU GASILE I MOLITVE': / Splitski nadbiskup kaže da vjernici nisu nemoćni u slučaju požara - mogu podići sklopljene ruke

Image
Foto: PIXSELL / Glas koncila

Nakon što je veliki požar na širem području Splita stavljen pod kontrolu, tamošnjem stanovništvu, napose vjernicima, obratio se splitsko-makarski nadbiskup mons.

21.7.2017.
20:17
PIXSELL / Glas koncila
VOYO logo

Glas koncila u novom broju donosi na naslovnoj stranici veliki tekst pod naslovom "Požare su gasili vatorgasci i molitve vjernika", a u njemu se prenosi i poruka nadbiskupa Barišića.

Image
OBJAVLJENE NOVE SNIMKE IZ ZRAKA: /

Pogledajte kako okolica Splita izgleda nakon divljanja velikog požara

Image
OBJAVLJENE NOVE SNIMKE IZ ZRAKA: /

Pogledajte kako okolica Splita izgleda nakon divljanja velikog požara

Pohvalio vatrogasce, a posebno pilote kanadera

On je ponajprije pohvalio vatrogasce koji su na prvoj liniji bili izloženi opasnostima te podnijeli velik trud i pokazali herojstvo, a posebno je "istaknuo pilote kanadera koji su se u nenormalnim uvjetima izlagali riziku i (...) ulazili u okršaj s plamenom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao stariji i mudriji crkveni dostojanstvenik, nadbiskup Barišić nije se upuštao u tumačenja da je uzrok požara u Splitu bio Božji gnjev zbog razvratne "Sodome i Gomore" u vidu Ultre (festivala elektronske glazbe koji se prošlog vikenda održavao u Splitu) kao što je to požurio objasniti mladi svećenik.

Vjernici u molitvi su "gasitelji iz pozadine"

Mons. Barišić objasnio je i ulogu vjernika u situaciji kada zaprijeti požar. Ni oni, po njegovim riječima, nisu nemoćni. Naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjernici nisu nemoćni u takvim nevoljama, imaju što učiniti - bilo da su u domovima ili u crkvama na zajedničkim molitvama. Rukle sklopljene i uzdignute - to je sudjelovanje na terenu, to znači biti na prvoj liniji kroz molitvu, imati u svojim mislima i srcu ljude i njihove živote. To su gasitelji iz pozadine koji imaju jaku i snažnu vodu kojom zajedno s vatrogascima spašavaju ljudske živote i domove", poručio je splitsko-makarski nadbiskup Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo