DRAMATIČNO STANJE, POŽAR SE ŠIRI PREMA MAKARSKOJ: / Vatrogascima pomaže kanader, stiže 150 vojnika

Image
Foto: PIXSELL

Novi šumski požar koji je noćas oko 2.

19.6.2017.
7:07
PIXSELL
VOYO logo

Odluku da se na požarište u makarsko primorje upute pripadnici Oružanih snaga donio je ministar obrane Damir Krstičević koji će i osobno doći u Makarsku te se upoznati sa situacijom na terenu i razgovarati s predstavnicima DVD Makarska i drugima.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PLAMENI JEZICI NADOMAK KUĆA I HOTELA: Pogledajte kako je izgledala bitka vatrogasaca s velikim požarom kod Tučepa

Image

PLAMENI JEZICI NADOMAK KUĆA I HOTELA: Pogledajte kako je izgledala bitka vatrogasaca s velikim požarom kod Tučepa

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su do daljnjega smješteni u hotelu Alga. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 200 vatrogasaca uspjelo je obraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija.

"Angažirali smo sve raspoložive vatrogasne snage iz makarskog primorja na gašenju požara, koji se iz smjera Gornjih Tučepa širi ka naseljenom dijelu donjih Tučepa a do sada smo evakuirali goste iz hotela u istočnom dijelu Tučepa," izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se navodi kako u borbi s vatrom tijekom noći nitko od vatrogasaca i mještana Tučepa nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na državnoj cesti D8 koja je od noćas bila zatvorena za promet između Tučepa i Makarske, od 9 sati prometuje se jednim kolničkim trakom, izvijestila je policija, dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za promet.

U jučerašnjem velikom požaru kod Podgore kao i požaru što je buknuo kod Tučepa nitko nije ozlijeđen, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina te dodao da je bura oslabila pa očekuje dolazak kanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak na području Tučepa na makarskoj rivijeri zbog požara evakuirani iz triju hotela u hotel Alga, tijekom jutra u ponedjeljak su se vratili u svoje hotele ponudivši i pomoć u gašenju požara, doznaje Hina u ponedjeljak od direktora smještaja hotela Bluesun Alga Ive Viskovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačna situacija u Tučepima je nešto bolja, došli su kanaderi, a kako se i bura smanjila, vjerujemo da će se požar što prije lokalizirati", iznosi Visković dodajući da je u hotelu Alga, koji su zapovjedništvo policije i vatrogasci označili sigurnosnom zonom, noćas primljeno oko tisuću ljudi, iz triju Bluesunovih hotela Jadran, Neptun i Tamaris, ali i iz apartmana privatnog smještaja iz istočnog dijela Tučepa koji je bio najugroženiji od požara.

"Uz naših 700 gostiju, noćas smo ih primili još tisuću, svi su bili prisebni, nije bilo panike, čak su nudili i svoju pomoć u gašenju požara", kaže Visković, dodajući da su se svi ti gosti tijekom jutra vratili u svoje hotele i druge objekte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo