POVLAČI SE S JAVNE SCENE: / Jedan od predvodnika 'šatoraša' napušta čelo udruge, evo čemu će se sad posvetiti

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Smatram da nijedan predsjednik ne treba biti na dužnosti predugo jer svatko novi u posao će unijeti novu energiju i svoj osobni pečat.

24.5.2018.
7:46
PIXSELL, Robert Anić
VOYO logo

U Bjelovaru je prije nekoliko dana održana izborna skupština Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata na kojoj je za novog predsjednika izabran Zoran Maras, ratni pripadnik specijalne jedinice policije 'Omega' iz Bjelovara. Time se, ujedno, nakon osam godina s čela Udruge specijane policije iz Domovinskog rata povukao njen dosadašnji predsjendik Josip Klemm, piše Večernji list.

Razlog tomu je, kaže, to što se zbog privatnog biznisa ne može u potpunosti posvetiti udruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KLEMM NAKON ŠTO JE OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA ZBOG IZVLAČENJA TRI MILIJUNA KUNA: /

'Zadovoljan sam jer su oba pala'

Image
KLEMM NAKON ŠTO JE OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA ZBOG IZVLAČENJA TRI MILIJUNA KUNA: /

'Zadovoljan sam jer su oba pala'

"Ne znači da Fred Matić nije dobro radio posao"

"Smatram da nijedan predsjednik ne treba biti na dužnosti predugo jer svatko novi u posao će unijeti novu energiju i svoj osobni pečat. Premda sam imao mogućnost reizbora, odlučio sam se povući jer se želim potpuno posvetiti poslu pa se više ne mogu davati udruzi sto posto", kazao je Klemm.

Osvrćući se na vrijeme provedeno na čelu Udruge, tijekom kojeg je u javnosti ponajviše ostao upamćen kao jedan od vođa prosvjeda branitelja - invalida iz Domovinskog rata u zagrebačkoj Savskoj 66, Klemm kaže da je "nastojao vratiti narušene vrijednosti Domovinskog rata tamo gdje im je mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A jesam li u tome uspio, pokazuje i činjenica da su se političke stranke na proteklim izborima natjecale koja će na svoje liste staviti više branitelja. Ne znači da Fred Matić nije dobro radio svoj posao, no tadašnja struktura nije bila naklonjena hrvatskim braniteljima. I Zoran Milanović nekada i Andrej Plenković danas sve bi dali da mogu reći da su bili spremni 90-ih kao što smo bili mi", kazao je Klemm dodavši da nakon podizanja šatora u savskoj 66 danas postoji bolja komunikacija s braniteljima kao i odnos prema njima.

"Plenkovićeva vlada nije bitno drukčija od Milanovićeve"

Dodaje da razloga za nezadovoljstvo ima "sve dok god ima nezaposlenih hrvatskih branitelja i sve dok se god njihova djeca ne mogu zaposliti na mjestima od čistačice do direktorima, iako im zakon daje prioritet". Za Plenkovićevu Vladu kaže da po pitanju branitelja nije bitno drukčija od Milanovićeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima razloga za nezadovoljstvo jer mjesecima molimo ovu Vladu da se jasno odredi prema Fondu hrvatskih branitelja kako bi mogao imati svoju budućnost i po tome nisu ništa drukčiji od Vlade Zorana Milanovića", kazao je Klemm za Večernji list.

O svojedobno čuvenom sastanku 'šatoraša' iz Savske 66 s tadašnjim premijerom Klemm je kazao kako je Milanović tada "pokazao svoju dvoličnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo