U SUKOBU INTERESA? / Povjerenstvo pokrenulo postupke protiv Mire Bulja i ustavnog suca Marija Jelušića

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bulj je, kao član Skupštine trgovačkog društva Kamičak, donio odluku o imenovanju članova Nadzornog odbora u toj tvrtki, a Jelušić se kao sudac Ustavnog suda nije izuzeo iz glasanja o svome prijedlogu

14.10.2022.
15:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je na sjednici u petak postupke protiv saborskog zastupnika Mosta i gradonačelnika Sinja Mire Bulja i suca Ustavnog suda Marija Jelušića.

Bulj, koji je član Skupštine trgovačkog društva Kamičak, je prema prijavi bez prijedloga Gradskog vijeća 29. lipnja 2021. donio odluku o imenovanju članova Nadzornog odbora u toj tvrtki, iz čega proizlazi moguća povreda zakona pa je pokrenut postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelušić se nije izuzeo od glasanja za svoj prijedlog

Postupak je pokrenut i protiv suca Ustavnog suda Marija Jelušića jer se nije izuzeo od glasanja prilikom odlučivanja o pokretanju postupka ocjene suglasnosti Ustava sa zakonom povodom prijedloga u kojem je jedan od predlagatelja Pravni fakultet u Zagrebu, od kojeg stječe prihode.

S obzirom na to da obveznik za vrijeme obnašanja dužnosti ustavnog suca stječe prihode od tog fakulteta te ima sklopljen sporazum o povratku na radno mjesto nakon prestanka mandata smatra se da je fakultet s njim interesno povezan, zbog čega je moglo doći do povrede zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo