veći izdaci / Povišice u Holdingu financirat će i građani. Evo koje 4 stvari će poskupiti

Image

Tomašević i suradnici nisu specificirali koja poskupljenja čekaju građane. Poznato je samo kako će građani 30 milijuna eura težak dogovor između Uprave Holdinga i sindikata djelomično financirati i građani. Ostatak će paketa namiriti iz Holdingovih rezervi i gradskog proračuna

2.2.2023.
9:00
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je ovih dana kako bi mogle poskupjeti četiri stavke: naknada za odvoz smeća, cijene parkinga u centru grada, cijene karata ZET-a i cijene zakupa gradskih tržnica, prenosi Jutarnji list.

Tomašević i suradnici nisu specificirali koja poskupljenja čekaju građane. Poznato je samo kako će građani 30 milijuna eura težak dogovor između Uprave Holdinga i sindikata djelomično financirati i građani. Ostatak će paketa namiriti iz Holdingovih rezervi i gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz navedeno, treba naglasiti kako je početkom 2023. poskupio i zakup terasa za ugostitelje za 450 posto, a početkom ožujka, za 15 posto poskupit će i naknada za vodu.

Image
pao je dogovor /

Tomašević o pregovorima: 'Razgovor je bio vrlo dobar'. Predstavnik radnika Čistoće: 'Ne možemo o detaljima'

Image
pao je dogovor /

Tomašević o pregovorima: 'Razgovor je bio vrlo dobar'. Predstavnik radnika Čistoće: 'Ne možemo o detaljima'

"Ekonomski je razumno pretpostaviti da moraju poskupjeti usluge onih gradskih tvrtki koje već godinama loše posluju i u gubitku su, a to su ponajprije Čistoća i ZET. Osim toga, još je opcija poskupljenje parkinga u garažama, kao i cijene zakupa na gradskim tržnicama", rekao je sugovornik koji je Jutarnji zamolio za anonimnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik stranke Možemo Damir Bakić nije bio konkretnija, ali je rekao kako "ništa neće preko noći poskupjeti".

Bakić je istaknuo kako u doba inflacije gradska vlast ne namjerava građanima uvoditi brza poskupljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno će najveći dio tereta ionako podnijeti gradski proračun, možda će se zbog toga neki gradski projekti morati usporiti", kazao je Bakić.

Tomašević je kazao kako "Zagreb ima jedan od najjeftinijih gradskih prijevoza", a kao razlog gubitaka 2,6 milijuna eura na godišnjoj razini još lani spominjao je karte po 4 kune koje je 2017. uveo njegov predhodnik Milan Bandić. ZET spašavaju subvencije Grada u iznosu od 92 milijuna eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim analizama, poslovanje Čistoće je neodrživo jer je najveća podružnica Holdinga u minusu od 300 milijuna kuna, a od prodaje plavih vrećica Holding je zaradio triput manje od planiranog, točnije 50 milijuna kuna od planiranih 140 milijuna.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo