nije ovo prvi put / Svi incidenti na Markovu trgu: Sukob policije i branitelja, izmet ispred Vlade, kombi pun lubenica

Prije 12 godina, 2008., 34-godišnji branitelj nezadovoljan jer je odbačen njegov zahtjev za status vojnog invalida, zabio je svoj Yugo 45 u službeni ulaz u Sabor

12.10.2020.
22:49
VOYO logo

Doduše isti režim i iste institucije su na Markovu trgu bile i dok je današnji Predsjednik Republike bio predsjednik Vlade pa mu tada to nije bilo nedopustivo, a nije da ni tada, dok je bio premijer, Zoran Milanović nije mogao zaključiti isto, jer nije ovo ni prvi ni drugi incident na Markovu trgu.    

Prije 12 godina, 2008., 34-godišnji branitelj Robert Kralj nezadovoljan jer je odbačen njegov zahtjev za status vojnog invalida, zabio je svoj Yugo 45 u službeni ulaz u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PITANJE SIGURNOSTI /

Božinović za RTL: 'Na Markovu trgu bit će striktniji režim, ni novinari neće moći prilaziti ministrima'

Image
PITANJE SIGURNOSTI /

Božinović za RTL: 'Na Markovu trgu bit će striktniji režim, ni novinari neće moći prilaziti ministrima'

Prvo je Yugom projurio pored Ustavnog suda i Vlade, vozeći u suprotnom smjeru, dok su ga policajci pokušavali zaustaviti, pa naglo skrenuo prema Saboru. Srećom nitko nije nastradao. 

U svibnju 2015. kulminirao je višemjesečni šatoraški prosvjed iz Savske. Đuro Glogoški, Josip Klemm i ostatak ekipe uzurpirali su prijavljeni prosvjed radnika Imunološkog zavoda, te neprijavljeno zasjeli na trg između zgrada Vlade i Sabora. Uslijedio je noćni sukob s interventnom policijom, pa su se prosvjednici povukli u Crkvu. Policija je sve ogradila, ali dio prosvjednika je drugi dan probio kordon. Kasnije tog dana svi su se ipak mirno razišli.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2018. aktivistica Iva Anzulović došla je s kantama punim izmeta pred Vladu i pred policijom prosula izmet na ulaz. Potom je, bez protivljenja, policajcu koji se ondje nalazi dala osobnu iskaznicu. Izmet je, kaže, bacila zbog izgubljene arbitraže u slučaju Gavrilović. Nakon toga odvedena je u policijsku postaju.

A slučaj o kojem najviše danas svi pričaju dogodio se prije mjesec dana. Eurozastupnik Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić dovezao se s kombijem punim lubenica pred Baske Dvore i iskrcao ih kao upozoravajući na neravnopravan položaj hrvatskih poljoprivrednika. A tada je Andrej Plenković pred svima upozorio šefa MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo