zbraja se šteta / Povijesna količina kiše potopila više od stotinu domova u Slavonskom Brodu: do kraja mjeseca novi potop!

Slavonskim Brodom - brodom. Povijesna količina kiše - potopila više od stotinu domova. I to nije kraj - do kraja mjeseca novi potop

21.5.2017.
18:27
VOYO logo

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom pogodilo je sinoć Slavonski Brod. Cijelu noć trajalo je spašavanje domova - čak drugi put u samo tjedan dana da se stanovnici ovoga grada bore s vodom. I borit će se još ovog mjeseca. 

Ulice i podrumi poplavljeni. Slavonskim Brodom zamalo se moglo provoziti - brodom. Palo je 60 litara kiše po četvornom metru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije zbraja se šteta.

"Voda je poizbijala kroz pločice, ovdje kroz beton, ima još ima vlage, ovdje mi je izbijala kroz sudoper, to je sve bilo crno mulj...", izjavila je Marija Šemuga, Slavonski Brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brođani su 112 - nazvali čak 128 puta. U pomoć su im priskočili vatrogasci, a zbog zaštopanih slivnika i djelatnici Vodovoda i Cesta. U domu Lucićevih - uništena je skupocjena elektornika.

"Vidite koliko je vode bilo, to je kompletna elektronika, već je jedan put mijenjao 2005. sad će opet isto morati. Zbog čega? Mislim da je u redu da dođu da se odvodnja popravi jer ovo nema više smisla", dodaje Stipo Lucić, Slavonski Brod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodu iz podruma i stanova Brođani su se ispumpavali i početkom tjedna, kada je palo 76 litara kiše po četvornom metru - što je više od mjesečne količine.

"Kako će prema prognozama biti još pljuskova na području posavine, osobito u utorak, ovaj bi svibanj lako mogao postati najkišniji u povijesti Slavonskog Brod. Već je premašio svibanj 2014 no ovaj put je sretna okolnost da ta obilna kiša pada na manjem području pa trenutno nema opasnost od poplava", izjavio je Nikola Vikić-Topić, meteorolog RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski Brod, ali i ostatak zemlje, moći će malo odahnuti idući tjedan jer stižu sunce i topliji dani. Ali ne spremajte kišobrane jer su od utorka do petka mogući povremeni pljuskovi.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo