lanirali su zajednički život i brak /

Potresno svjedočanstvo Splićanina koji je usmrtio svoju djevojku: 'Nije bilo svađe, gledali smo film, ne znam kako se to dogodilo'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bruno Bajrić je opalio jedan hitac iz pištolja Mauser u grudi djevojke krajem studenog prošle godine te unatoč tome što je s ocem odmah odveo Anicu u splitsku bolnicu, nesretna cura je preminula

17.11.2017.
19:53
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Suđenje zbog ubojstva Anice Ćurić (22) iz Kaštela došlo je do kraja, u petak je pred Županijskim sudom u Splitu preslušavana snimka obrane koju je optuženi Bruno Bajrić (24) iznosio pred tužiteljstvom nakon same tragedije, piše Splitski dnevnik.

Bili su u vezi dvije i pol godine, planirali su zajednički život i brak, doznali smo tijekom glavne rasprave, a kako je djevojka ubijena u stanu u Slavonskoj ulici (u “Siromašnoj”), odnosno u sobi svog mladića, očevidaca nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Bajrić je opalio jedan hitac iz pištolja Mauser u grudi djevojke krajem studenog prošle godine te unatoč tome što je s ocem odmah odveo Anicu u splitsku bolnicu, nesretna cura je preminula.

“Našli smo se oko osam sati navečer, bili smo kod mene sat, dva. Nije bilo nikakve svađe između nas, nikakvog konflikta, večerali smo i onda gledali neki dokumentarac u mojoj sobi. Ne znam kako se sve dogodilo, kako je došlo do ispaljenja metka. Ni u primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti jer sam ga taj dan rastavio i sastavio, nakon što je pet ili šest mjeseci ležao skriven ispod kreveta. Dao mi ga prijatelj na čuvanje, ne znam odakle njemu.” – kazao je Bajrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskaz je nekoliko puta prekidan jer Bruno Bajrić nije mogao govoriti, briznuo bi u plač.

“Ne znam ni sam kako se to dogodilo, išao sam ga spremiti. Ne znam kako je metak ostao u cijevi, jednostavno se ne sjećam da sam išta pritisnuo, te scene mi nema u glavi, pokušao sam se prisjetiti…” – kazao je optuženi, koji je kazao i “da ne zna ni sam kako će ovo preživjeti”, piše Splitski dnevnik.

Objava presude je zakazana za utorak, u predmetu u kojem tužiteljstvo ustraje na kaznenom djelu ubojstva (mladić se obučavao za zaštitara pa zna rukovati oružjem), dok obrana tvrdi kako jedino može biti u pitanju prouzročenje smrti iz nehata jer su brojni slučajevi u kojima policajci pa i vojnici nes(p)retno ispale streljivo iz oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo