Na području Plitvica / Potresni vapaj samohranog oca: 'Molim vas pomozite. Policija me razdvojila od kćeri!'

Image
Foto: Twitter

Migranata iz Sirije policija je, tvrdi, razdovojila na području Plitvica od njegove petogodišnje kćeri

23.9.2018.
9:40
Twitter
VOYO logo

Jedan Sirijac putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao je očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa od koje ga je, tvrdi, policija razdovojila na području Plitvica. 

Svoje ime ne otkriva, a u videu je ispričao da je nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Preko Bihaća je uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenje došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo imali hrane i stao sam u lokalnih trgovini da kupim neke namirnice. Tu me je uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kći, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali", ispričao je Sirijac u potresnom videu kojeg je objavio na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji. 

Kako prenosi neprofitna organizacija Are You Syrious, otac je kazao kako je Allsina majka preminula, a njih dvoje pobjegli su od rata u nadi da će u Europi pronaći sigurnost. Naveo je i da mu je hrvatska policija prilikom odvođenja razbila mobitel, što mu je bio jedini način da stupi u kontakt s ostalim imigrantima s kojima je putovao, a s kojima bi se možda mogla i dalje nalaziti njegova kći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo