Potresna priča: 'Voljela bih vidjeti svjetlo žarulje'

'Snalazimo se, ali voljela bih ugledati televiziju ili svjetlo koje ne dolazi od svijeće', kaže majka sedmero djece, koji dvije i pol godine u svojoj kući u Gračacu nisu vidjeli svjetlost žarulje

9.3.2012.
6:41
VOYO logo

"Dvije i pol godine perem rublje na ruke, svako jutro, za svoju deveteročlanu obitelj. Problem je što nemamo struju. Snalazimo se, ali voljela bih ugledati televiziju ili svjetlo koje ne dolazi od svijeće", priča 37-godišnja Sandra Majstorović, majka sedmero djece, koja s njima i suprugom živi u Gračacu.

Kobna pogreška

Sandra je Zadranka, a njezinog supruga Damira iz Istre je u Zadar doveo rat. U Zadru su imali garsonijeru od 27 kvadrata, koja im je sa svakim novim djetetom bila sve manja. Nakon šestog djeteta dobili su ponudu Ureda za područja od posebne državne skrbi da odu u Gračac u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dolaskom u Gračac napravili su kobnu grešku. Postavili su peći na struju i zbog djece nisu štedjeli na toplini. Nakon nekoliko mjeseci, račun za struju iznosio im je 6.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija. Uz kredit koji su digli za popravak kuće bio je to velik izdatak. Posebno s obzirom da Damir kao vojni invalid ima primanja od tek 3.700 kuna, uz dječji doplatak.

'Pogriješili smo, ali teško je ovo postalo...'

"Mi taj račun za struju nismo platili. Nismo mogli i znamo da je Elektra morala isključiti struju. To su napravili prije dvije i pol godine. Ne želimo se žaliti nikome, sami smo pogriješili što smo palili peći. Ali teško je ovo postalo... U kontaktu s događajima u svijetu smo preko radija na baterije. Eto, ne mogu upaliti TV, ni perilicu za robu, ni hladnjak...", požalio se 41-godišnji Damir, kojeg najviše muče kamate na račun, s kojima sada Elektrolici duguju 15.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo