POTVRĐENO: / Mirando Mrsić izbačen iz SDP-a! BERNARDIĆ: 'Svi njegovi napadi bili su usmjereni na mene osobno'

Image

Odluka Glavnog odbora najavljena je za danas.

24.3.2018.
12:38
VOYO logo

Nakon što se saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić danas odazvao pozivu Predsjedništva stranke da se očituje o njihovu zahtjevu da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog zakona o doprinosima te je zatražio pismeno obrazloženje od Predsjedništva u kojem se objašnjava zašto traže povlačenje zakona iz procedure, Glavni odbor SDP-a je nakon burne rasprave odlučio da će Mrsića izbaciti iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić ne žali

Unatoč početnoj upitnosti kvoruma, on je ipak utvrđen jer na glasovanju ne moraju biti svi članovi Glavnog odbora. Većina prisutnih na glasanju Glavnog odbora glasovala je za njegovo izbacivanje iz stranke, njih 40, dok je sedam SDP-ovaca bilo protiv. Šef stranke Davor Bernardić rekao je da ne žali zbog odluke o isključivanju iz stranke jer su Mrsićevi napadi bili usmjereni protiv njega osobno. Dodao je da se nada da je ovo zadnji put da se nekoga isključuje iz SDP-a, piše N1.

Njegovo je isključenje iz stranke ranije Predsjedništvo SDP-a predložilo Glavnom odboru. Za taj su prijedlog glasovali svi nazočni članovi Predsjedništva osim Biljane Borzan koja je bila suzdržana. Na sjednicu nisu došli ni Bojan Glavašević, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Boris Lalovac. Predsjedništvo je predložilo i smjenu glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića te da se na njegovo mjesto imenuje Nikšu Vukasa, koji je ujedno i poslovni tajnik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašević: 'Žao mi je, to dovodi do podjela'

Nakon što je Mrsić izbačen iz SDP-a, na Twitteru se oglasio Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izbacivanje ljudi iz stranke u prošlosti nije dovodilo do jedinstva u SDP-u nego do podjela. Žao mi je što je Mrsić izbačen iz stranke', napisao je Glavašević.

Image
ZBOG PRIJEDLOGA ZAKONA SDP ŽELI MRSIĆA ISKLJUČITI IZ STRANKE: /

'To je obračun s onima koji misle drugačije'

Image
ZBOG PRIJEDLOGA ZAKONA SDP ŽELI MRSIĆA ISKLJUČITI IZ STRANKE: /

'To je obračun s onima koji misle drugačije'

“Tražim da Predsjedništvo da pismeno obrazloženje zašto traži povlačenje zakona o doprinosima iz procedure. Neozbiljno je tražiti od mene očitovanje, a da ne znam razlog zbog kojeg bi taj zakon trebalo povući”, kazao je Mrsić ranije. “S druge strane, ako Predsjedništvo unatoč tome što mi nije dostavilo pismeno obrazloženje razloga za povlačenje ovog zakona, donese sankcije, to znači da je to politički obračun sa svima onima koji misle drugačije i razmišljaju da socijaldemokracija treba stanovati u zgradi na Iblerovu trgu”, ističe Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo