epicentar u sloveniji / Potres magnitude 3.6 kod Brežica osjetio se i u Zagrebu: treslo se Špansko, Jarun, Trešnjevka...

Image

Prema dojavama Zagrepčana na društvenim mrežama, potres se osjetio na području Maksimira, Zapruđa, Jaruna, Utrina, Trešnjevke, Savskog gaja, Cvjetnog, Španskog, u širem centru te u drugim dijelovima grada

9.4.2016.
15:33
VOYO logo

Seizmološka služba Republike Hrvatske objavila je da je potres kod Brežica u Sloveniji, koji se osjetio i u Zagrebu, bio umjeren, magnitude 3.6 prema Richteru.

U 15 sati i 2 minute (ljetno SEV) dogodio se umjeren potres s epicentrom kod Brežica (Slovenija). Potres je imao magnitudu M=3.6 prema Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom V (pet) stupnjeva makroseizmičke ljestvice, prioopćila je Seizmološka služba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dojavama Zagrepčana na društvenim mrežama, potres se osjetio na području Maksimira, Zapruđa, Jaruna, Utrina, Trešnjevke, Savskog gaja, Cvjetnog, Španskog, u širem centru te u drugim dijelovima grada.

Izvorište potresa od Zagreba je udaljeno 31 kilometar, a od slovenskih Brežica 9 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je potres magnitude 4.1 zabilježen 9 kilometara sjeveroistočno od Brežica na dubini od 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo