PRILIČNO JAKO PODRHTAVANJE /

Potres magnitude 3,8 stupnjeva pogodio područje kod Petrinje: 'Osjetila su se dva udara. Cijela kuća se zanjihala lijevo-desno'

Image
Foto: EMSC
24.7.2022.
12:49
EMSC
VOYO logo

Potres magnitude 3,8 prema Richteru zatresao je Baniju u 12:33 sati u nedjelju. Epicentar je bio 14 kilometara od Petrinje.

"Jako je grunulo pokraj Petrinje; Jako je udarilo i zaljuljalo; Baš je snažno treslo i dugo je trajalo", samo su neki od komentara građana koji su osjetili potres na aplikaciji EMSC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetila su se dva udara. Cijela kuća se zanjihala lijevo-desno. Nije bilo nimalo ugodno", kazala nam je čitateljica iz Letovanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, 04. srpnja 2022. godine u 12 sati i 33 minute seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres 14 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS (Europske makroseizmičke ljestvice)", prioćili su iz te službe.

Zasad nema nikakvih izvješća o eventualnim štetama.

Inače, Europsko mediteranski seizmološki centar (EMSC) prvotno je javio o magnitudi 4,5, zatim o magnitudi 4,0 da bi Seizmološka služba RH u konačnici izvijestila o službenoj magnitudi koja je iznosila 3,8 prema Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo