Ipak ih ne puštaju na cjedilu / Imaju i Božić u kontejneru nakon potresa, iz rodilišta im stiže treći sin, 'palčić'. Kako će s njim u onakvu kuću?

Krenula je akcija prikupljanja novca za rušenje stare kuće, izgradnju nove. Grad im je ipak uskočio, smjestio ih u stan. Pomoć ipak stiže

25.12.2021.
20:45
VOYO logo

Nakon što im je kuću uništio potres, obitelj Batolin živjela je u kontejneru. Ovih dana bi im se iz Petrove bolnice trebao priključiti i treći sin, maleni Niko, a kako je on beba palčić, nije primjereno da iz bolnice iz inkubatora dođe živjeti u kontejner.

Zato je jučer obitelj Bartolin morala preselit u stan u Velikoj Gorici, koji su dobili na korištenje od Grada. Njima je otišao u goste vidjeti kako su RTL-ov Goran Latković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je stresno i užurbano, ali uspjeli smo prenijeti sve stvari i okititi bor. Danas sam bila kod njega i rekli su mi da bi mogao doći i sljedeći tjedan pošto je sve u redu“, rekla je Marija Bartolin.

A što je s njihovom starom kućom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statičari prvi su stavili žutu naljepnicu i rekli su da će doći i drugi na detaljan pregled, no od toga nije bilo ništa. Svi ovi naknadni potresi koji su bili su je dosta dodatno oštetili", objasnio je Luka Bartolin.

Image
A stiže još jedna zima /

Koliko dugo traje 'privremeno'? U Hrvatskoj, najduže na svijetu

Image
A stiže još jedna zima /

Koliko dugo traje 'privremeno'? U Hrvatskoj, najduže na svijetu

Udruga Glas poduzetnika pokrenula je i akciju kojoj je cilj čim prije skupiti sredstva da s čim prije krene u izgradnju nove kuće i rušenje stare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Bartolin trenutno još plaća kredit za renovaciju koju je uništio potres. Rata je 3000 kuna, kredit je ostao, a kuće više nema.

"Bilo je prestrašeno kada su mislili da će se dijete iz bolnice vratiti u kontejner. Nadamo se, pošto u stanu koji nam je Grad dodijelio možemo biti do 6. mjeseca, da će se ljudi odazvati akciji i da će se nešto napraviti. Da smo čekali državu kuče ne bi bilo., svi su nas zaboravili. Hvala od srca svim volonterima i donatorima od srca“, rekla je Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo sve one koji žele i mogu pomoći obiteljima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun ili putem bar koda:

IBAN: HR9223600001503022250
Glas poduzetnika, Ulica Republike Austrije 33, Zagreb
Model “HROO” i poziv na broj “00000 - OIB platitelja”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo