TREBAJU DOSTAVITI PONUDU / DORH objavio poziv: Traže iskusne odvjetnike za pomoć u novoj arbitraži s MOL-om

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Premijer Andrej Plenković danas nakon Predsjedništva HDZ-a komentirao je zahtjev MOL-a

24.6.2024.
22:53
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Mađarski MOL je zbog mjera nametnutih tržištu plina 2022. i 2023. godine, pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske. Mjere se odnose na obvezu Ine da domaći plin prodaje HEP-u po nižim cijenama od tržišnih.

Vlada je priopćila da će Hrvatsku u ovom arbitražnom postupku zastupati DORH koji će u suradnji sa svim drugim državnim tijelima poduzeti sve mjere radi zaštite interesa RH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH odvjetnicima i odvjetničkim društvima uputio poziv za iskazivanje interesa za zastupanje Hrvatske u međunarodnoj investicijskoj arbitraži.

“Pozivaju se odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama da do 26. lipnja 2024. iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u ovom predmetu”, navodi se u pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponuda mora sadržavati strategiju zastupanja, financijsku ponudu i reference u odnosu na iskustvo članova predloženoga tima za zastupanje i odvjetničkog ureda ili odvjetničkog društva. Poziv za dostavu ponude sadržavat će detaljnije podatke o predmetu spora”, piše u pozivu DORH-a odvjetnicima.

Poziv DORH-a možete vidjeti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TO JE SVE ŠTO ĆE REĆI O TOME! /

MOL pokrenuo arbitražu protiv Republike Hrvatske zbog mjera na tržištu plina

Image
TO JE SVE ŠTO ĆE REĆI O TOME! /

MOL pokrenuo arbitražu protiv Republike Hrvatske zbog mjera na tržištu plina

Premijer Andrej Plenković danas nakon Predsjedništva HDZ-a komentirao je zahtjev MOL-a.

"Što se tiče novog zahtjeva MOL-a za pokretanjem arbitraže protiv Hrvatske vezano za mjere koje smo donosili zbog otklanjanja poremećaja na domaćem tržištu energenata smatramo da su sve naše mjere bile utemeljene i da nema nikakvog temelja za ovakav postupak. Pogotovo ne bez najave jer smo postupali kao druge članice EU-a štiteći svoje gospodarstvo, svoje građane, svoje institucije i u tom smislu ćemo zadužiti Državno odvjetništvo da nas predstavlja u postupku", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo