Potpredsjednik Vlade oštro na HEP zbog poskupljenja

'Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali...

27.4.2012.
17:28
VOYO logo

"Mi smo sada gospodarski na nuli i nadam se da je ovo zadnja loša vijest", kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić komentirajući poskupljenje struje i plina. No, komentirajući poskupljenje obrušio se i na Hrvatsku elektroprivredu.

Žustra rasprava

"Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u", kazao je Grčić gostujući na Soundsetu. Za razliku od svog kolege iz Vlade Radimira Čačića, Grčića posebno smeta činjenica što cijena struje skače zbog usklađivanja s cijenama u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se očekuje od Čačićevog stranačkog kolege

''Jer struja kod nas poskupljuje na teret građana, čije plaće nisu usklađene s europskima'', pojašnjava Grčić. Vlada stoga puno očekuje i od novopečenog šefa HEP-a i Čačićevog stranačkog kolege Zlatka Koračevića.

"Od predsjednika Uprave HEP-a očekujemo restrukturiranje i uvođenje reda, racionalizaciju, pretvaranje HEP-a u, ne samo firmu koja vodi računa o svakoj kuni, nego i u društveno odgovornu firmu", zaključio je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo