Potpora Milanovićevoj Vladi se polako topi

Nakon siječanjske 'renesanse' s biračima, potpora Vladi Zorana Milanovića očekivano se blago počela topiti.

24.2.2012.
19:53
VOYO logo

Po istraživanju Crobarometra 46 posto građana misli da zemlja ide u dobrom, a njih 40 posto da ide u lošem smjeru, dok to ne zna ocijeniti njih 14 posto. Još prije mjesec pesimista je bilo 33 posto, a optimista 49 posto. Među biračima SDP-a njih 74 posto i dalje vjeruje u smjer kojim ide Hrvatska, a tek svaki peti birač te stranke misli suprotno.

Zato tek svaki četvrti birač HDZ-a misli da zemlja ide u dobrom smjeru, dok je to prije mjesec dana mislilo gotovo 40 posto birača te stranke. I tu se može iščitati blag pad potpore smjeru kojim ide Hrvatska, prenosi Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada i njezina politika i dalje uživaju potporu 60 posto birača, dok je njih 28,4 protiv, a njih 13,7 ne zna. Birači vladajućeg SDP-a su s 89 posto i dalje uz Vladinu politiku, kao i 78 posto HNS-ovih birača koji podupiru Vladu. Istodobno 57 posto HDZ-ovih birača je protiv Vladine politike, a tek njih 30 posto ih podupire.

Gopodarsku politiku Vlade podupire 55 posto birača, baš kao i vanjsku. Socijalnu politku podupire njih 51 posto, a financije i proračun 49 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo