građani otvorili dušu za rtl.hr / Potop u Rudešu oštetio kuće, problem je i kanalizacija: 'Rade budale od nas! Bandić je obećao nadoknaditi štetu, ali ništa'

Image
Foto: RTL/čitatelj

Obilna kiša i njene posljedice mnoge je građane bacila u očaj

25.7.2020.
12:30
RTL/čitatelj
VOYO logo

Snažno nevrijeme u Zagrebu nanijelo je mnogo štete diljem grada.

Image

Ogorčeni građani Rudeša - kuće im opet 'plivaju': 'Rade budale od nas!'

Image

Ogorčeni građani Rudeša - kuće im opet 'plivaju': 'Rade budale od nas!'


Posebno su nastradale kuće u zagrebačkom kvartu Rudeš, a problem nije nevrijeme samo po sebi, već loša infrasturktura, tvrdi Ljiljana Besednik čija je kuća puna vode i koja je s nama razgovarala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Događa se povrat kanalizacije, nije da mi plivamo od kiše", rekla je Ljiljana Besednik za RTL.hr.

Šteta je ogromna. Od potpuno preplavljenog dvorišta i garaže pa sve do mokrog dnevnog boravka. Stvari u kući su se nastojale spasiti podizanjem na kauč, ali brojni kućanski aparati i namještaj sada stoje u vodi. Sanacija i troškovi popravka biti će težak udarac u već dovoljno stresno vrijeme pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležne institucije, kaže Ljiljana, nisu od pomoći. Opasnost od štete uzrokovane poplavom nije novost za Rudeš, a građani od službenih kanala ne mogu dobiti jasne informacije. Problem je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji, kaže, daje obećanja, ali ih ne ispunjava.

"Geodeti su obećali da će izaći na teren, rade budale od nas. Drugo, Bandić je dao obećanje da će ljudima nadoknaditi štetu i da ćemo dobiti prijedlog rješenja. Do danas nismo dobili rješenje ni informaciju da je prijedlog predan", rekla nam je gospođa Ljiljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta koju je uzrokovala jučerašnja poplava još se zbraja, a stanovnike Rudeša najviše brine hoće li se nakon ovog puta nešto promijeniti.

"Kad ulica pliva, iz uličnog šahta, kako to spriječiti? Zašto nas to ugrožava", pita gospođa Besednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo