POSTAO POMOĆNIK MINISTRA, A NIKAD NIJE RADIO U TOM SEKTORU: / 'U imenovanju je očito ulogu igrala jedna činjenica'

Image
Foto: Pixsell

Iz Ministarstva kažu kako će Žanić voditi novoustrojenu Upravu za financijske poslove, fondove EU, međunarodne projekte i javnu nabavu.

1.2.2018.
20:01
Pixsell
VOYO logo

32-godišnji Gordan Žanić postao je pomoćnik ministra zdravstva Milana Kujundžića za plaću od najmanje 13.000 kuna. Visoku poziciju u ministarstvu drži iako nikada nije radio u resoru zdravstva. Žanić je inače bio Kujundžićev zamjenik u stranci Hrvatska zora, a nakon potopa na izborima vratio se u HDZ.

Mladi Žanić s 26 godina bio je protukandidat Nadanu Vidoševiću za šefa HGK-a. Dosad se nije bavio zdravstvom, tijekom svoje karijere imao je dvije male tvrtke za prodaju računalne opreme i ugostiteljstvo, no obje su zatvorene, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo ambiciozan

Prije posljednjeg imenovanja u Kujundžićevom ministarstvu Žanić je radio u Abrakdabri, platformi za online prodaju koju je osnovao Agrokor. Firma je zabilježila velike gubitke već prvu godinu poslovanja, a sad će biti prodana.

Poznanici tvrde da je Žanić vrlo ambiciozan, a to dokazuje činjenica da je već bio Kujundžićeva desna ruka - bio mu je zamjenik u stranci Hrvatska zora, no nakon izbornog poraza vratio se HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očito je da je kod imenovanja ulogu igrala činjenica da je novi pomoćnik ministra bio dopredsjednik Kujundžićeve bivše stranke, Hrvatske zore, jer drugih referenci nema. Općenito je sadašnji ministar zdravstva okružen ljudima koji imaju jako slabo iskustvo po pitanju upravljanja ljudima i resursima u zdravstvenom sustavu', komentirao je bivši ministar zdravstva Siniša Varga te dodao kako se u posljednje vrijeme donose odluke u zdravstvu koje nemaju nikakvu stručnu podlogu te zato gubimo i rang u Europi.

Bivši zamjenik ministra zdravstva dr. Ivan Bekavac kaže kako državni dužnosnik ne opravdava tek povjerenje Vlade i ministra, nego u prvom redu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žanić je sada treća osoba ministarstva

'Mjesto pomoćnika nosi veliku odgovornost jer je treća osoba ministarstva. Bojim se da nas čeka neizvjesno razdoblje. Novom pomoćniku ipak želim uspjeh u rješavanju nagomilanih poteškoća', rekao je Bekavac.

Iz Ministarstva kažu kako će Žanić voditi novoustrojenu Upravu za financijske poslove, fondove EU, međunarodne projekte i javnu nabavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog osobito složenih i zahtjevnih poslova, koji su ujedno poslovi potpore za ministarstvo, ali i cijeli zdravstveni sustav, bilo je nužno imenovati pomoćnika', odgovoreno je iz Ministarstva.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo