POSLJEDNJI ISPRAĆAJ IVE GREGUREVIĆA NA MIROGOJU: / 'Nikad se nisi prestao igrati. Nadali smo se da je ovaj tvoj odlazak još jedna predstava....'

Image
Foto: Pixsell

Gregurević je preminuo 2. siječnja u 67. godini života

7.1.2019.
15:25
Pixsell
VOYO logo

Članovi obitelji, prijatelji i kolege, među kojima i brojne osobe iz javnog života, danas su se na Mirogoju oprostili od velikana hrvatskog glumišta, Ive Gregurevića.

Gregurević je preminuo 2. siječnja u 67. godini života, a uzrok smrti još uvijek nije poznat. Gregurević je bio jedan od najvećih hrvatskih glumaca te je tijekom karijere ostvario više od 100 kazališnih, filmskih i TV uloga po kojima će ostati zapamćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PRIJATELJI I KOLEGE SE OPROSTILI OD IVE GREGUREVIĆA: Glumačkog velikana ispratili ga na zagrebačkom Mirogoju

Image

PRIJATELJI I KOLEGE SE OPROSTILI OD IVE GREGUREVIĆA: Glumačkog velikana ispratili ga na zagrebačkom Mirogoju

U počasnoj straži stajali su Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot, javlja 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreb u rodnom Orašju

Uz članove obitelji i prijatelje došli su i brojne kolege te osobe iz javnog i političkog života. Tako su na Mirogoj između ostalih došli Vedran Mlikota, Goran Navojec, Anja Šovagović Despot, Ana Begić, Duško Ljuština, Daniel Rafelić, Vili Matula, Dragan Despot, Davor Bernardić, Milan Bandić, Vladimir Šeks...

"Bio si nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna tvoja predstava. Život si teatralizirao, a teatar živio. Bio si velik kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te. Volim tvoje Orašje, i nastavit ćemo tamo gdje si i ti stao u tvom i našem Orašju. Ostvario si fascinantan zemaljski trag i ostao upisan u memoriju hrvatske kulture", rekla je glumica Martinović, javlja 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i glumac Vedran Mlikota. "Poljem ravnim pustit ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali", citirao je stihove Najboljih hrvatskih tamburaša i rekao: "Zbogom, dragi Ivo. Čaruga putuje...".

Ispraćaj Ive Gregurevića će biti sutra, 8. siječnja, u Posavini, na Mjesnom groblju Karaula u Donjoj Mahali u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo