gruba procjena sanacije /

Posljedice prošlotjednog juga: Zadar i Rijeka zbrajaju štetu u milijunima, valovi odvalili plaže

Image
Foto: Dino Stanin/Nel Pavletic/PIXSELL

Veliki valovi doslovce su odvalili obale plaže, došlo je do podlokavanja betonskih ulaza u more i erozija, a jugo je oštetilo plaže

7.11.2018.
7:46
Dino Stanin/Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Grad Rijeka objavio je iznos šteta koje je uzrokovalo olujno jugo koje je prošlog tjedna poharalo Rijeku. Procijenjena šteta za plaže iznosi pola milijuna kuna, a za imovinu 150 000 kuna. Dosada je za čišćenje naplavina i zelenila utrošeno 41 000 kuna, piše Novi list.

Veliki valovi doslovce su odvalili obale plaže, došlo je do podlokavanja betonskih ulaza u more i erozija, a jugo je oštetilo konkretne plaže: Preluk, S zavoj, Akademija, Kostanj, Lungo mare, Skalette zapad, Bivio, Razbojna, Ploče, Vila Nora, Igralište, Brgudi, Križić, Vila Olga, Park hotel, Glavanovo, Srebrena, Ružićevo te plažu Grčevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Novog lista, gruba procjena sanacije trenutno vidljivih oštećenja iznosi oko 500 000 kuna, a za uklanjanje naplavina na plažama utrošeno je 6 000 kuna. Usred juga oštećena je i imovina Grada Rijeke te neki sportski objekti, a ukupni iznos tih šteta je 150 000 kuna. 

Podsjetimo, orkansko jugo koje je protutnjalo Jadranom iza sebe je ostavilo i milijunsku štetu u Zadru. Već načetu zadarsku rivu, koja je ionako trebala kompletnu rekonstrukciju, veliko su jugo i valovi ozbiljno oštetili. Stotine kilograma teško kamenje more je razbacalo kao od šale, ali i podlokalo rivu ispod šetnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo