tragična hrvatska stvarnost / Posjetili smo dom obitelji koja je morala ispratiti majku na posao udaljen 450 km od kuće - pogledajte što su nam rekli

Tata iz Slavonskog Broda i njegova Facebook video objava, kao i pismo premijeru Andreju Plenkoviću - vjerno dočaravaju pravu Hrvatsku - onu koja napušta svoje domove i obitelji u potrazi za kruhom

5.3.2018.
19:20
VOYO logo

Mama diplomirana ekonomistica na peronu je ostavila svog muža i djecu i odlazi raditi kao sobarica. Mama nije klonula duhom, ali i ona, baš ko i njen suprug, ima poruku za premijera.

Potresni video oca troje djece, ratnog veterana, dok na slavonskom-brodskom autobusnom kolodvoru ispraća suprugu, jučer se proširio Hrvatskom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam pustio sve što sam snimio. Najteže je bilo kad smo došli, ali još gore sutradan. Kad se probudiš. djeca su još spavala. Ali to je bilo najgore, djeci nedostaje majka jako", prokomentirao nam je Srećko Kavka.  

"Jako mi nedostaje, čujemo se svaki dan", rekao je sin Marino. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

450 kilometara dalje, u Poreču, Ružica je prvi put vidjela snimku. 

"Najteži trenutak je bio kad sam sjela u autobus, ja se od svoje djece nisam odvajala od kad sam ih rodila, ovo je prvi puta", rekla nam je majka obitelji Ružica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnicu je zamijenila morem i popločenom rivom. Diplomirana ekonomistica, godinama na burzi rada, više nije mogla izdržati. S tri i pol tisuće kune peteročlana obitelj ne može preživjeti. 

"Došla sam na zavod za zapošljavanje, pitao je hoću li raditi sezonu, rekla sam ja moram.. kćer mi završava gimnaziju, hoće na fakultet, i da sjedi u brodu i kuka zajedno sa mnom nije rješenje", kaže Ružica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se nisam nadao da ću to doživjeti, bio sam u vojsci, imam mirovinu, mala je mirovina, a ne može naći posao", kaže Srećko. 

Zbog lošijeg zdravlja, on ne može raditi. Ogorčen i tužan, pismo je poslao i premijeru i zapitao ga do kada ovako u Hrvatskoj.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko će raditi, tko će kupovati kod nas, a mi školovati svoju djecu da izgrađuju Njemačku, Irsku, to nema smisla", ogorčena je Ružica. 

Ružica sada radi kao sobarica u hotelu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča
Sa svojom obitelji se čuje svaki dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ne znaju kada će bar na dan u Brod, no svi se nadaju da će pet mjeseci sezonskog posla proći što prije.

Nakon što su se djeca danas vratila iz škole, posjetila ih je ekipa iz naše emisije, a što su nam rekli, pogledajte u sljedećem videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo