problemi za plenkovića? /

Posavec traži sjednicu predsjedništva HNS-a zbog rekonstrukcije Vlade

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Matija Posavec se već ispričao biračima zbog koalicije s HDZ-om

17.7.2019.
11:20
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković mogao bi imati problema ne samo s rekonstrukcijom Vlade nego i sa koalicijskim partnerima iz HNS-a. 

Naime, HNS-ov međimurski župan potvrdio je za RTL da je zatražio sazivanje sjednice predsjedništva stranke prije nego što Plenković uopće predloži nove ministre kako bi raspravljali o rekonstrukciji Vlade, ali i eventualnom izlasku HNS-a iz koalicije. Traži da sjednica bude u četvrtak ili petak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se već ispričao biračima zbog koalicije s HDZ-om, a u stranci su rekli da je to njegov stav. Osim toga, HNS se "tvrdo" postavio prema aferi Lovre Kuščevića te su tražili da ode iz Vlade. 

HNS reagirao na izjave Matije Posavca

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca, koji je član ove stranke, da bi se stranka trebala ispričati javnosti zbog koalicije s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima", kažu iz HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo