'Poruke Kosor su jadne i zvuče kao one Sanaderove'

27.10.2010.
9:35
VOYO logo

''Sastanak s čelnicima parlamentarnih stranaka održat će se u četvrtak. Oni koji su za pregovore i ulazak u EU doći će, a oni koji za to nisu, ne moraju se pojaviti'', izjavila je Jadranka Kosor poručujući 'kukuriku koaliciji' i Zoranu Milanoviću da njihov najavljeni nedolazak zapravo znači da nisu za EU.

''Ali, i za njega mi je mrvicu previše i mržnje i prijezira, te želje da se sve pretvori u prah i pepeo. No, svatko ima pravo na svoj stil, odnos prema ljudima i životu'', dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jadno! Jadno! To je isto kao da ja kažem da onaj tko dođe na sastanak nije za Hrvatsku'', odgovorio je Zoran Milanović.

Premijerka Kosor je, naime, za četvrtak točno u podne, dan nakon što će u Saboru biti glasano o povjerenju Vladi, pozvala čelnike parlamentarnih stranaka na sastanak ''o svim aktivnostima vezanima za završetak pristupnih pregovora Hrvatske s EU''. Milanović je na taj poziv odgovorio žestokom ocjenom u ime koalicije da u sazivanju sastanka vide prije svega marketinške, a ne državničke motive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U pozivu se ne navodi format sastanka. To je, nažalost, nastavak prakse vašeg prethodnika Sanadera'', rekao je Milanović i pozvao da neovisno o rezultatima glasanja na sjednici u Saboru pripremi jedan ozbiljniji sastanak o temi završetka pregovora.

Tijekom srijede u Saboru će se odvijati burna rasprava o davanju povjerenja Jadranki Kosor i njezinoj Vladi. Rasprava će se provesti na temelju prikupljenih 58 potpisa saborskih zastupnika iz SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a, HSP-a i Hrvatskih laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010260485006 arti-201010260427006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo