'Ako ne začepiš, letiš!'

Nakon serije njenih emotivnih istupa izazvanih smjenjivanjem s funkcije potpredsjednice Sabora, Jadranka Kosor je dobila upozorenje 'da će ako pod hitno ne zatvori usta, biti izbačena iz HDZ-a'.

21.6.2012.
9:50
VOYO logo

Upozorenje da bi mogla biti udaljena iz stranke ako napokon 'ne začepi' lansirana je u formi trača do Jadranke Kosor, i to preko dva posrednika. Informacija se potom munjevito proširila HDZ-om, ali i izvan stranke, a Večernji list je potvrdu dobio i iz najbližeg kruga ljudi oko bivše premijerke. Isti su izvori napomenuli da je Kosor po načinu na koji je informacija sročena, kao i po tome preko koga joj je prenesena, shvatila da je cilj bio da čuje upozorenje.

No, u HDZ-u kažu da informacija nije istinita. "To su neistine i obične konstrukcije. U HDZ-u nije bilo nikakvog sastanka na kojem bi se govorilo o bivšoj predsjednici, uopće se nije raspravljalo o tome, nije se potegnulo pitanje njene stegovne odgovornosti, niti je itko razmatrao isključenje J. Kosor iz stranke", kazala je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela javno prozivati prije dva mjeseca

Kako bilo, činjenica je da se nakon niza optužbi iznesenih na račun Tomislava Karamarka, Kosor povukla te da od nedjelje nije dala nijednu ozbiljniju izjavu.

Podsjetimo, Kosor je prije nešto više od dva mjeseca počela javno iznositi prljavo rublje i govoriti da su joj protukandidati radili iza leđa. Ispričala je da ju je Karamarko uvjeravao da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a, pozvao ju na kavu i više se nije javio. Javno mu je spočitnula i da ga je ona učlanila u HDZ, te rekla da se nećkao i odlučio za HDZ tek pošto je propala ideja da na izbore ide u tandemu sa Željkom Rohatinskim. Pobrojila mu je i politički loše poteze, kao što je bilo spektakularno uhićenje Josipa Boljkovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Kosor nije štedjela ni one članove HDZ-a koje je osobno uvela u visoku politiku, pa je u tom kontekstu prozvala Ivana Domagoja Miloševića, Davora Božinovića, Davora Stiera i Andreja Plenkovića.

Naposljetku, Kosor je odlučila javno iznijeti svaku situaciju u kojoj se osjetila omalovaženom i poniženom – od toga da je svedena na 'običnu' saborsku zastupnicu, pa do toga da nije bila pozvana na svečanu sjednicu povodom 23. rođendana HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo