Biste li radili posao poreznika?

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec nedavno je otkrila kako su razni postupci provjere pokrenuti nad šezdesetak zaposlenih poreznika te da treba očekivati nove smjene rukovodećeg kadra

4.9.2013.
18:20
VOYO logo

O tim se kontrolama raspitivao i Sindikat Porezne uprave, ali im je tek neodređeno odgovoreno da "neizvršavanje, nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza, nezakonit rad ili propuštanje poduzimanja mjera ili radnji na koje je službenik ovlašten radi sprečavanja nezakonitosti predstavljaju tešku povredu službene dužnosti". Predsjednica sindikata Gordana Jagar je za Večernji list kazala kako disciplinski postupci u pravilu dugo traju, a godišnje u Poreznoj upravi nije bilo više od pet otkaza zbog skrivljenog ponašanja zaposlenih. No, sada je drugačije.

"Pet godina sustavno se radi na odljevu, nitko novi se ne zapošljava, a posla je sve više", kazala je Jagar, dodavši da u 25 godina koliko radi u Poreznoj upravi "nikad nije bilo teže raditi" jer je evidentno da mnogi ljudi "nemaju čime platiti dug".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prema sistematizaciji Hrvatska bi trebala imati 4.982 inspektora i službenika, a tek ih je nešto više od 4.000 pa trenutačno nedostaje 900 inspektora. Plaće službenika u Poreznoj upravi sa srednjom stručnom spremom kreću se od 3.500 do 4.000 kuna, dok inspektori s VSS-om zarađuju oko 6.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo