POREZNA UPRAVA PONOVNO KRENULA U NADZORE: / Provjeravaju fiskaliziranje računa na tržnicama, u taksijima i kafićima

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Porezna uprava je jučer započela nadzor nad četiri djelatnosti koji će trajati do 11. ožujka

6.3.2020.
10:19
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Porezna uprava ponovno je krenula u nadzor pojedinih djelatnosti, a u ovom navratu će posebnu pozornost obratiti na trgovinu na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama, trgovinu na malo na štandovima i tržnicama, taksi službe i djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

"Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske", pojasnili su iz Porezne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poreznici su napomenuli kako će se nadzor obavljati dolaskom u poslovne prostorije, provjerom izdavanja računa putem mobitela i drugim nadzornim aktivnostima. Nadzor je započeo jučer, a trajat će do 11. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo