POREZNA UPRAVA IMA VAŽNU OBAVIJEST: / Obveznik ste fiskalizacije? Ako ovo ne napravite do svibnja, ne piše vam se dobro

Image
4.3.2020.
9:43
VOYO logo

U svibnju 2020. godine ističe valjanost poslužiteljskog cerftifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, najavila je Porezna uprava svojim obveznicima. Kako javlja N1, novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u 5.00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave. Obveznici će javni ključ novog certifikata moći preuzimati prije njegove zamjene, od 30. travnja 2020. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na internetskoj stranici Porezne uprave.

Ono što Porezna preporučuje obveznicima jest da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču ili održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju koji koriste ili pak svojoj IT podršci jer će im u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave, biti upitna fiskalizacija računa, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava fiskalizacije cistest.apis-it.hr izvršit će se prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava i to 6. travnja 2020. u 16 sati gdje će biti mogućnost testiranja nadolazeće promjene. Od 2. travnja 2020. će se s FINA-ine stranice moći preuzeti poslužiteljski certifikat testnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo