Napadalo 38 cm snijega, najviše u zadnjih 46 godina

U unutrašnjosti zemlje vjerojatno i ponegdje na sjevernom Jadranu, do podneva past će i više od 30 litara kiše po četvornome metru. U gorju će biti snijega.

24.10.2014.
10:53
VOYO logo

Zanimljivo je da je jutros na Zavižanu izmjereno 38 centimetara snijega. Tolika količina u ovo doba nije izmjerena od davne 1968. godine. Snijega ima još na Begovom Razdolju, gdje je izmjereno četiri centimetra.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će između 7 i 13, na Jadranu od 12 do 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom subote na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti većinom oblačno ponegdje uz malo kiše i to uglavnom u gorskim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 6 i 12, na Jadranu jutarnja od 8 do 13, a najviša dnevna između 14 i 19 stupnjeva.

Poplavljene ceste

Zbog velikih oborina koje su pada cijelu noć, selo Buševec u okolici Velike Gorice već je treći put ove godine poplavljeno. Problem je u slivnim vodama od autoceste Zagreb-Sisak i promjene prirodnih tokova gradnjom te ceste. Pozvani su vatrogasci i policija jer se voda prelijeva preko državne ceste Zagreb- Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike količine vode probleme stvaraju i u zagrebačkoj ulici Stefanovec, koja je i zatvorena za promet. Već drugi put ovaj tjedan zbog loše regulacije odvodnje potoka ova ulica je poplavljena. Autobusna linija 205, Dubrava - Markuševec - Bidrovec prometuje izmijenjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo