TKO ĆE ODGOVARATI? / Opet pomor pčela u Međimurju, a mogao se tako lako izbjeći: 'Ne znam je li u pitanju neznanje ili nemar'

Image
Foto: Screenshot/HRT

Zahvaćeno je oko 250 košnica 13 pčelara, ali bit će ih još i više - oko 300 košnica - jer neki još ne znaju da imaju trovanje

26.4.2023.
22:10
Screenshot/HRT
VOYO logo

Nakon prošlogodišnjeg  pomora, i ove godine u Međimurju masovno su potrovane pčele.  Zahvaćeno je oko 250 košnica 13 pčelara, ali bit će ih još i više - oko 300 košnica - jer neki još ne znaju da imaju trovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Ove godine opet imamo trovanje, u pitanju je zapadni dio Međimurja od Gornjeg Mihaljevca do Vratišinca i Dragoslavca i naselja između. Vjerojatno se radi o zakašnjelom efektu tretmana repice protiv sjajnika", rekao je za HRT Željko Trupković, predsjednik Udruge pčelara Međimurske županije. 

Prošle godine krivac je bilo korištenje nedopuštenih sredstava, a ove godine, čini se,  za pomor su odgovorni dopušteni pesticidi protiv repičinog sjajnika, ali koji su se koristili tjedan dana prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li to neznanje, nemar, trka za novcima. Moram reći da mi s ratarima nemamo problema, oni nas obavještavaju. Međutim, opet se dogodilo. Kakve će biti posljedice po novom zakonu, to ćemo vidjeti", zaključio je Trupković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo