imovina na ruci /

Ponovno potraga za Sanaderovim skupocjenim satovima: istražuje se jesu li kod kćeri Petre u Americi

Je li Petra Sanader nesmotrenom objavom proslave na jahti otvorila Pandorinu kutiju? Njezin profil, prema informacijama RTL-a sada istražuju nadležne institucije

12.8.2016.
18:54
VOYO logo

Je li sat na ruci kćeri Ive Sanadera dio skupocjene kolekcije bivšeg premijera koju ni USKOK u pretresima prije šest godina nije uspio pronaći?

Image
lijepo se živi /

Sanaderima ne nedostaje luksuza: Petra se pohvalila fotkama s proslave majčinog rođendana na jahti

Image
lijepo se živi /

Sanaderima ne nedostaje luksuza: Petra se pohvalila fotkama s proslave majčinog rođendana na jahti

Kako RTL doznaje, odgovor na to pitanje već traže nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazan je jedan od satova koji navodno nije pronađen u USKOKOVOJ pretrazi - je li to točno i je li Prodanovića kontaktirao USKOK?

"To nije točno. Taj sat nije sat Ive Sanadera, to je sat Petre Sanader, a odakle joj - ja nemam pojma", rekao je Čedo Prodanović, Sanaderov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od afera u mandatu bivšeg premijera Sanadera bila je upravo 'afera satovi'.

Sanader je navodno imao kolekciju luksuznih satova ukupne vrijednosti oko 200 tisuća eura, a nije ju bio prijavio ni u imovinskoj kartici. 

Sva pronađena Sanaderova imovina blokirana je još u istrazi afere Ina-Mol.

"Ako državni odvjetnik sazna, pa i za neke činjenice koje su mu relevantne u predmetnom postupku onda on temeljem tih informacija može poduzimati odgovarajuće mjere i radnje u cilju da dođe do dokaza", rekao je Željko Žganjer, kazneni odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi USKOK čak i pronašao satove ili neku drugu imovinu - mogao bi ju samo blokirati, no drugih sankcija za Sanadera ne bi bilo.

"Zapravo, po mom mišljenju, on ne bi trebao trpjeti štetne posljedice. Postoji jedan institut u europskom pravu, a to je načelo koje mene oslobađa od dužnosti da se samookrivljujem. Prirodno je od mene očekivati da sklonim što me kontaminira. I mislim da mi to nitko ne može zamjeriti, to je dio neke moje obrane", dodaje Žganjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije bilo javno objavljenih fotografija Petre Sanader, ne bi se znalo za ljetovanje na luksuznoj jahti prijatelja, a afera 'satovi' ostala bi zakopana u 2008. godini. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo