VELIKI POŽAR /

Opet gori Drava International: Tucaković upozorio: 'Zatvorite prozore zbog mogućih otrovnih čestica'

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka potvrdili su nam da su vatrogasci na terenu, i da su dobili dojavu da se zapalilo više bala s plastikom

7.8.2024.
15:27
VOYO logo

Opet gori u Osijeku. Vatra je izbila u postrojenju Drave International, gdje su se prije manje od godinu dana vatrogasci borili s ogromnim požarom.

Image
ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI /

Pogled iz zraka na paklenu buktinju u tvrtki Drava International

Image
ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI /

Pogled iz zraka na paklenu buktinju u tvrtki Drava International

Na snimci je vidljiv veliki gusti crni dim. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka potvrdili su nam da su vatrogasci na terenu, i da su dobili dojavu da se zapalilo više bala s plastikom. Prema izjavama svjedoka čule su se i eksplozije. Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić je zbog požara podignu dodatne vatrogasne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki je požar. Prije svega, zamolio bih građane da zatvore prozore i navuku roletne zbog mogućih otrovnih čestica dok se to sve ne ispita. Uključili smo sve vatrogasne snage. Digli smo robota za gašenje požara i na putu je vozilo INA servisa s dosta pjene", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Image
Foto: Sib

Čitatelj je portalu SiB poslao fotografije požara u pogonima tvrtke Drava International na Brijestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SiB

Vatrogasci i ostale službe su na terenu. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka potvrdili su nam da su vatrogasci na terenu, no trenutačno nemaju više informacija.

Odvjetnica bivšeg vlasnika Zvonka Bedea rekla nam je da Bede više nije odgovorna osoba, ali zna što se događa. Navodi da je nešto buknulo na parkingu gdje imaju otpad i automobile. "Ovo nema veze s proizvodnim procesom", rekla je odvjetnica.

Podsjetimo, Drava International gorio je i prošle godine. Zbog toga su uhićeni vlasnik i još dvojica osumnjičenika koje se sumnjičilo za teško kazneno djelo protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Bede je podnio ostavku kako bi mogao izaći iz istražnog zatvora.

Image
Foto: SiB
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo