Ponašanje crkve je – nakaradno i uvredljivo za vjernike

Politička kampanja koja za cilj ima betoniranje neravnopravnosti između građana kroz Ustav, ima i svoje najglasnije zagovornike.

26.11.2013.
9:47
VOYO logo

Radi se, dakako, o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, koja se, kako je umjela i mogla, uključila u kampanju za referendum o definiranju braka kao zajednice muškarca i žene. Crkvi očito nije bila dovoljna ingerencija da takvo što zapovijeda za crkvene brakove, pa se po tko zna koji put pojavljuje kao šef u civilnoj sferi, koja bi po tom istom Ustavu trebala biti sekularna.

Upitali smo zato naše drage čitatelje kako im se, nakon svih manje ili više uvijenih poruka s oltara da vjernici trebaju glasati za HDZ, čini ova eksplicitna podrška zahtjevima netransparentne udruge U ime obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo oko 34 posto naših čitatelja smatra ovu intervenciju Crkve prirodnom. Gotovo polovina, 49 posto, misli da je ovakvo sudjelovanje vjerske organizacije nakaradno ili, ako hoćete, da se radi o protuprirodnom bludu religijske i civilne sfere. A da je to uvredljivo za vjernike, smatra 17 posto ispitanih.

Svećenicima i biskupima bi zato možda bilo bolje da maknu šape s Ustava i vrate ih na Bibliju, gdje im je i mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo