Fred Matić ima plan za 30.000 branitelja s burze

11.5.2012.
13:31
VOYO logo

Ministar branitelja Predrag Matić razmišlja o tome da putem inicijative pod radnim nazivom "Pomozimo prijateljima i suborcima" do kraja godine pomogne u zapošljavanju dijela od 30.000 nezaposlenih branitelja.

Kako je objasnio za Večernji list, na užem kolegiju u Ministarstvu se rodila ideja da se pokrene rasprava među braniteljima na temu: biste li se odrekli dva posto svojih primanja - mirovina ili plaća - kako biste pomogli svojim nezaposlenim suborcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada bi svaki hrvatski branitelj, počevši od mene, solidarno odvajao taj neznatni dio primanja za svoje kolege, izračunao sam da bismo ih do kraja mandata sve zaposlili. Važno je naglasiti da to nije državni program, nego akcija, recimo to tako, branitelji pomažu braniteljima", kazao je Matić.

'Mogli bi izdvojiti 110 od 5500 kuna'

Ministar je objasnio kako bi on u tom slučaju otišao "primjerice, k Emilu Tedeschiju i rekao mu da daju 'živu lovu' i pitao može li zaposliti, primjerice, stotinu branitelja, dati im plaću i sva davanja minimalno dvije godine i za to mu platiti pet milijuna kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši su branitelji slabije obrazovne strukture, ne tražim da primi doktora i pravnika, nego radnika na liniji za Cedevitu. Smatram da smo dužni pomoći suborcima, meni osobno mnogo bi značilo da moj suborac radi", kazao Fred Matić koji se nada da bi svatko mogao izdvojiti 110 kuna od 5500 kuna, koliko iznosi prosječna braniteljska mirovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo